Problemy techniczne
33 topics in this forum
-
- 0 replies
- 1.1k views
Witam, mam problem z internetem wyłączającym się dokładnie co godzinę na urządzeniach na których udostepniam internet. Nie dosłownie wyłącza się lecz po prostu odłącza od internetu urządzenia które są podłączone do hotspotu. Aby naprawić to muszę wyłączyć i jeszcze raz włączyć hotspot, lecz w trakcie gry takie coś jest lekko przeszkadzające. Pojawił mi się ten problem po ostatniej aktualizacji miui global 12.5.2. Czy jest jakies ustawienie w miui aby wyłączyc to odcinanie od internetu? Dziekuje z gory za wszystkie podpowiedzi.
Last reply by xemaro, -
- 6 replies
- 8.8k views
Witam, Mam telefon 16 GB i teraz zaczyna mi brakować pamięci, dokupiłem kartę SD 32 GB ale nie potrafię jej prawidłowo skonfigurować aby była widoczna jako pamięć wewnętrzna. gdzie znajdę jakąś informację jak mam sformatować kartę SD aby była widoczna jako pamięć wewnętrzna. Będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam
Last reply by Rysiekxperia, -
- 3 replies
- 864 views
Witam Serdecznie, Telefon zawiesił się na logo i cały czas sam się restartuje. Po wejściu w tryb recovery (vol+power) nie da się zrobić wipe data ponieważ po kilku % restartuje telefon. znalazłem na Waszym forum podobny przykład ale niestety ja po przerzuceniu paczki z romem nie jestem w stanie zainstalować systemu (ani wersji EEA ani Global), tylko wywala mi taki błąd. Może wie ktoś jak go ominąć. dzięki za pomoc z góry.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 3 replies
- 23k views
Jak w tytule: po ostatniej aktualizacji MIUI (do 12.0.3.0) nie mogę odnaleźć tej funkcji (była na samym "dole" w "opcjach programisty", przedostatnia na liście). Używałem jej do instalowania aktualizacji aplikacji ze sklepu Aurora. Proszę o informację, czy to jakieś przeoczenie w aktualizacji i ta funkcja zostanie przywrócona (może tak już bywało?), lub jakąś inną podpowiedź. Telefon: Redmi 7A 2/16.
Last reply by Puzonxd, -
- 0 replies
- 444 views
Witam mam bardzo podobny problem jak kolega w wątku post z tym że u mnie wywala komunikat iż: System has been destoyed - mogę wejść w fastboot natomiast nie mogę wejsc w tryb recowery - volume + i zasilanie nic nie daje, nie mogę zastosować XiaoMiToola, cały czas komunikat że system umarł. Próbowałem Mi flashem ale w związku z tym ze debugowanie nie było włączone na fonie, BL miałem nie zdjęty, nie mogę wrzucić romu. Załączam screen z miflasha jak to u mnie wygląda. Czy jest szansa czy fon to już cegła? Z góry THX za pomoc
Last reply by jgx, -
- 4 replies
- 1.8k views
Witam kupiłem mój redmi 7a w lombardzie mam pudełko z imei itp po 3 miesiącach postanowiłem zrobić hard reset po czyszczeniu telefon zastal zablokowany nie znam id konta mui nr tela ani email nie wiem co robić serwis mui chce id Account nie znam
Last reply by Danielczar1994, -
- 4 replies
- 1.2k views
Cześć, mam problem, przez pomyłkę zaznaczyłem opcję zapamiętaj ustawienia by linki aplikacji OLX z poziomu gmaila otwierały mi się w przeglądarce, a nie aplikacji. Nie wiem jak teraz do tego powrócić. Czyszczenie danych aplikacji OLX nie pomogło, odinstalowanie i zainstalowanie na nowo również. Mam też poradniki jak zrobić to w innych telefonach (zmiany w ustawieniach aplikacji), ale nic nie działa u mnie. Jeżeli to coś pomoże to posiadam wersję MIUI Global 11.0.5, Android 10 QKQ1.191014.001 Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 703 views
Witam, stałem się posiadaczem xiaomi redmi 7a dostałem go po zmarłej ciotce chciałem zrobić ustawienia fabryczne ale nie posiadałem haseł do konta ani żadnych danych, A więc spróbowałem z twardym resetem ale po zresetowaniu wyskakuje mi wciąż abym podał hasło( numer ciotki został już usunięty) . Moje pytanie co w takiej sytuacji zrobić?
Last reply by Artur1523, -
- 0 replies
- 501 views
po uruchomieniu hotspotu nie mam internetu na komputerze ( komputer działa z innymi sieciami bez problemu) -uruchamiam hotspot -łącze sie z nim na komputerze (sukces) -uruchamiam przeglądarkę (brak internetu ) Prosze o pomoc
Last reply by Anon, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam posiadam Xiaomi 7a to już mój drugi ten sam telefon.Przy tym jest ten i sam problem , przy sloncu ekran miga raz się zmniejsza jasność raz zwiększa trwa to tylko na słońcu mocnym świetle czujnik światła automatyczny wyłączony.Dlaczego tak się dzieje co można z tym zrobić ?dziękuję wszystkim za pomoc !
Last reply by Mylocik1996, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.6k views
Posiadam telefon Redmi 7A, chciałem go zrootować, przez przypadek wykasowałem cały system w TWRP. Próbowałem wgrać nowy room Redmi 7A EEA Stable ROM - V11.0.3.0.QCMEUXM przez TWRP, nie mogę, ponieważ pokazuje: E:String resource Using default value Zip Treble Compatibility error ! Invalid zip file format ! Błąd instalowania pliku zip Moje pytanie jest następujące, jak w tym przypadku mogę przywrócić system w telefonie przez TWRP ?
Last reply by [email protected], -
- 0 replies
- 442 views
Dzień dobry Mam włączoną synchronizację zdjęć z chmurą Xiaomi. Podłączam fona przez USB do PC by zgrać foty. Zgrywam i kasuje je w fonie z poziomu PC. Foty z telefonu jednak się nie kasują i "wracają" z chmury. Chciałbym by kasując zdjęcia w telefonie przez PC, kasowały się też w chmurze i nie wracały do niego. Czy to jest możliwe? Dzięki
Last reply by docent_Furman, -
- 4 replies
- 1.6k views
Witam. Może ktoś miał podobne problemy. Dziś podczas pobierania miui wyskoczył mi komunikat o tym że pamięć jest pełna. Mam 16 giga wewnętrznej, system pokazuje mi że wolnej pamięci powinienem mieć ponad 9 gigai to jest ok. Jakimś dziwnym trafem ponad 6giga zajmują inne pliki. Same aplikacje razem z ich plikami zajmują niecałe 1,5 giga. Zdjęcia, filmy, itd. mam na karcie, nie mam ani aplikacji fejsa ani messengera. Ma ktoś pomysł gdzie szukać brakującej pamięci?
Last reply by ryli1, -
- 1 reply
- 457 views
Hej, proszę o pomoc. Mam telefon Xiaomi Redmi 7A. Próbowałem zainstalować Lineage 17.1. Instalacja przez TWRP przebiegła pomyślnie, zainstalowałem też open gaps. Jednak podczas próby włączenia systemu, włącza się tylko TWRP. W zakładce Backup widzę że jest wgrany system, ma rozmiar ponad 1GB. Co zrobić w tej sytuacji? Edit Udało się, nie zrobiłem format data. Co ciekawe, nie było o tym wzmianki w żadnej z kilku instrukcji flashowania na zagranicznych stronach, dopiero wygrzebałem ją na waszym forum
Last reply by pkonrad, -
- 0 replies
- 468 views
Witam, zainstalowałem Magisk, od tej pory nie mogę włączyć WIFI. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
Last reply by [email protected], -
- 3 replies
- 1.1k views
Odblokowałem bootloader na redmi 7a 2/16. Pobrałem najnowszy miui 11 xiaomi.eu oraz twrp z miui polska. Twrp się uruchomiło, zrobiłem factory reset i wgrałem system z karty micro sd. Po restarcie dwa razy pojawi się logo redmi na kilka sekund po czym wraca do recovery.
- 0 replies
- 384 views
Dzień dobry jestem nowy na portalu i potrzebuje pomocy. Niechcący ustawiłem limit danych i teraz nie pokazują mi się dane wykorzystywane w miesiącu. Posiadam model Redmi 6a proszę o szybko pomoc. Dziękuję bardzo
Last reply by Dawid1203, -
- 12 replies
- 6.7k views
Witam serdecznie, Problem polega na tym, że proces uruchamiania telefonu zatrzymuje się na logo Redmi, po czym wyłącza i włącza ponownie zatrzymując na logo. Można wejść w tryb Recovery (vol+ power) oraz Fastboot (vol- power), twardy reset nic nie daje. Chciałem wgrać nowy ROM, ale najprawdopodobniej w opcjach (kiedy telefon działał), nie zostało ustawione debugowanie USB. Czy jest jakikolwiek sposób na wgranie systemu od nowa? Z góry dziękuję za pomoc!
- 0 replies
- 1.1k views
Witam wszystkich. Posiadam Xiaomi redmi 7A i mam problem. Gdy wchodze na przykład na youtube po paru minutach ogladania wyrzuca mnie na pulpit. I tak z kazda aplikacje Fb google doslownie wszystko. Raz jak wchodze w na yt czy na cokolwiek aplikacja wyłacza sie po 2 miutach korzystania raz po 1 minucie i jest tak roznie ale to strasznie denerwuje. Szperalem w ustawieniach w optymalizacji baterii pozmienialem ustawienia i nie pozbylem sie problemu. Gdy przytrzymam okienko z aplikacja i dam klodke to aplikacja dziala w tle owszem ale niestety podczas korzystania z aplikacji na ktorej mamm klodke i tak wyrzuca mnie na pulpit. Prosze o pomoc. Z góry dziekuje :)
Last reply by Aleks@nder, -
- 1 reply
- 835 views
Witam, mam poeblem z telefonem redmi a7. Mój brat dostał go 2 dni temu i tata nałożył tam blokadę rodzicielską, teraz niestety nie umie jej usunąć (a niestety przez blokadę na telefonie nie ma dostępu do większości aplikacji). Chciałam zresetować ustawienia fabryczne ale niestety opcja jest niedostępna (kontrolowana przez administratora). Mam gdy klikam w więcej i formacji pojawia się info ze administrator może kontrolować wszystko ziwazne z tym użytkownikiem. Jak mogę to obejść?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 1.4k views
Problem polega na tym, iż redmi 7A nie jest w stanie połączyć się z moją domową siecią wifi (światłowód t-mobile). Po wybraniu sieci pyta o hasło, wprowadzam prawidłowe i zatwierdzam, efekt jest taki, że nie łączy do końca a jedynie jest informacja "zapisana". Z każdą inną siecią łączy bez problemu. Z domowym wifi z kolei każde inne urządzenie się łączy. Zmieniałem również nazwę na krótszą, też nie pomaga. W czym tkwi problem?
Last reply by mspider86, -
- 3 replies
- 1.5k views
Witam,telefon nowy,po pierwszym ładowaniu na 100 %,wartość ta utrzymywała się dosyć długo więc ok...Drugie ładowanie do 100 %...po odłączeniu ładowarki w ciągu 5 sekund spadło nagle samo z siebie 2 % (telefon nie miał włączonych żadnych danych,wifi itd),w opcjach baterii też nie było żadnego programu ,przez którego mogły by wystąpić takie anomalie.Może bateria musi się ułożyć...Nie wiem..Ktoś miał podobne doświadczenia.
Last reply by Tektyw85, -
- 0 replies
- 1.2k views
Pytanie moja koleżanka ma redmi 7A .Dzisiaj z nią rozmawiałem i nie można było się dogadać.Ma już telefon po aktualizacji. miui 11 ale podczas rozmowy ucinało słowa. Rozmowa była taka jakby była gdzieś w piwnicy był słaby zasięg i słychać było co 2 słowo .Telefon w sieci t mobile.Mówi że to ma od 2 dni .Spotkał się ktoś z czymś taki ? czy ma coś zle poustawiane w telefonie.
Last reply by trumanshow, -
- 0 replies
- 1.2k views
Mam następujący problem z urządzeniem. Czy to przez WiFi (głównie) czy też internet mobilny telefon jakby gubił klatki połączenia, mimo że na speedtestach nie ma żadnych zgubionych. Chodzi o to, że w aplikacjach wymagających stałego dostępu do internetu przy WiFi, gdzie telefon jest koło routera, co chwilę wyrzuca informację o niestabilnym połączeniu internetowym. MIUI to 11.0.13.0, żadnych nowych aktualizacji nie ma.
Last reply by lukaszzsew, -
- 0 replies
- 1.3k views
Czesc Ostatnio coś się stało i podczas rozmowy przez słuchawkę bluetooth nie słyszę rozmówcy i on też mnie nie słyszy, muszę przełączyć na głośnik a potem znowu na słuchawke. Wiem że problem już występował przy starszym oprogramowaniu. Czasami pomaga restart telefonu lecz to na chwilę. Aktualnie mam MIUI 11.0.13.0. Dodatkowo dodam że słuchawka z innymi telefonami działa bez najmniejszych problemów, nawet z telefonami xiaomi. Czy macie jakieś rozwiązanie na to?
Last reply by major0405,