Veronique228 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Witam, mam problem mianowicie, gdy wchodze do ustawień, naciskam np: informacje o telefonie to mnie automatycznie wyrzuca na ekran główny, dzieje się tak też gdy wchodzę np w aplikacje czy lokalizacje, Sim cards. Nie znam się na tym systemie i nie wiem co powinnam zrobić, aby było wszystko okey i żeby (jeśli się da) niektóre zdania czy wyrazy były przetłumaczone na język Polski. Nigdy nic nie wgrywałam na telefony, wiec proszę o wyrozumiałość i co dokładnie zrobić, bo jestem w tym ciemna A i wcześniej jak udało mi się wejść w Aplikacje to było tylko czarne tło i same ikonki aplikacji, żadnych napisów ani nic ;/ Z góry przepraszam, jeśli był taki temat Edytowane 28 Września 2015 przez Veronique228
Nezumi Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Masz MIUIPolska najnowsze tak? Gdzie kupiłaś telefon? Robiłaś wipe po instalacji MIUIPolska na rom sprzedawcy?
Veronique228 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Masz MIUIPolska najnowsze tak? Gdzie kupiłaś telefon? Robiłaś wipe po instalacji MIUIPolska na rom sprzedawcy? Telefon kupiłam w Polsce, od razu tam sprzedawca (sklep) ustawił mi język Polski. Wersje MIUI mam 6V6.7.2.0. Co dziwne to to że miałam ikonkę ustawień juz na ekranie i ją zostawiłam i jak wchodziłam w ustawienia to było kilka hmm belek jak właśnie lokalizacja, SIM cards itd, usunęłam ją bo się wkurzyłam i weszła w tą samą ikonkę, ale z paska z góry i wszystko włączyło sie dobrze, pojawiło się wiele innym opcji jak Blokada, dźwięk, tapeta itd, gdzie wcześniej było tylko kilka pozycji O.O i o dziwo wejść mogę teraz we wszystko, tylko zastanawiam sie czemu tak się stało ? Telefon wyłączyłam i włączyłam tylko. A co to ten wipe ?(mówiłam, że jestem ciemna:D )
Nezumi Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Telefon kupiłam w Polsce, od razu tam sprzedawca (sklep) ustawił mi język Polski. Wersje MIUI mam 6V6.7.2.0. Co dziwne to to że miałam ikonkę ustawień juz na ekranie i ją zostawiłam i jak wchodziłam w ustawienia to było kilka hmm belek jak właśnie lokalizacja, SIM cards itd, usunęłam ją bo się wkurzyłam i weszła w tą samą ikonkę, ale z paska z góry i wszystko włączyło sie dobrze, pojawiło się wiele innym opcji jak Blokada, dźwięk, tapeta itd, gdzie wcześniej było tylko kilka pozycji O.O i o dziwo wejść mogę teraz we wszystko, tylko zastanawiam sie czemu tak się stało ? Telefon wyłączyłam i włączyłam tylko. A co to ten wipe ?(mówiłam, że jestem ciemna:D ) Masz u mnie w sygnaturce instrukcję instalacji MIUIPolska, to co ty masz to jest jakiś rom Multi (nie chcesz wiedzieć co za syf mógł Ci wgrać pośrednik/sprzedawca). Najlepiej zrobić tak: 1. Wipe (przywrócenie do fabrycznych lub aplikacja aktualizacje->(...)->Uruchom w Recovery->wipe & Reset-> Wipe all Data, tutaj warto najważniejsze rzeczy z telefonu zgrać sobie na PC lub chmurkę ) 2. Instalacja MIUIPolska (według instrukcji ze strony miuipolska.pl) 3. Ciesz się w pełni polskim systemem MIUI
Veronique228 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) OOo to będe musiała wszystkie pliki, aplikacje i zdjęcia od nowa robić Znów godzina do tyłu No nic, po powrocie do domu zrobię wg Waszych instrukcji i dam znać jak mi poszło Jak nie dam sobie z czymś rady to napisze jesli jeszcze nie wgralas miui polska albo nie zmienilas rom od sprzedawcy to pobierz http://91.205.75.29//miui-V7/5.9.24/MIUIPolska_hermes_5.9.24_v7-5.0.zip wgraj do pamieci telefonu zmien nazwe na "update" (wazne zeby byl ten plik luzem a nie w zadnym folderze) Na telfonie wejdz w katalog narzedzia (lub tools po angielskiego) tam odnajdz aplikacje aktualizacje (po angielskiemu chyba updater) potem kliknij trzy kropki w prawym gornym rogu ekranu wybierz zainstaluj aktualizacje i odnajdz twoj plik update.zip wybierz go odczekaj az sie wszytko zrobi i telefon uruchomi sie ponownie. Na koniec ustaw co masz ustawic czyli pomin poczatkowe ustawienia androida i zrob przywracanie ustawien fabrycznych (ustawienia/urzadzenie/kopia i kasowanie danych/ustawienia fabryczne/resetuj telefon Przepraszam za posta pod postem, zrobiłam tak jak pisałeś, włączyło mi sie Mi-Recovery (zdj) i się załadowało. Teraz mam znowu wejść w ustawienia i przywrócić do ustawień fabrycznych mimo ze wyświetla mi się po włączeniu MIUI Polska czy już nie trzeba? To co zaktualizowałam się nie usunie ? EDIT: Uff ogarnęłam to ! Teraz tylko powgrywam sobie wszystko co trzeba i wsio DZIĘKI WAM ! Edytowane 28 Września 2015 przez Veronique228
Nezumi Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 OOo to będe musiała wszystkie pliki, aplikacje i zdjęcia od nowa robić Znów godzina do tyłu No nic, po powrocie do domu zrobię wg Waszych instrukcji i dam znać jak mi poszło Jak nie dam sobie z czymś rady to napisze Przepraszam za posta pod postem, zrobiłam tak jak pisałeś, włączyło mi sie Mi-Recovery (zdj) i się załadowało. Teraz mam znowu wejść w ustawienia i przywrócić do ustawień fabrycznych mimo ze wyświetla mi się po włączeniu MIUI Polska czy już nie trzeba? To co zaktualizowałam się nie usunie ? Nie powinno się cofnąć, bo masz rom wgrany. Po prostu usunie to wszystkie pliki które nie są systemowe, w tym programy sprzedawców i ew. śmieci.
Veronique228 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Okey, teraz tylko po instaluje programy i spokój Btw, nie wiedziałam że do MIUI jest tyle motywów O.O wow Jeszcze mam pytanie czemu po właczeniu pojawia się napis Alonely ? Edytowane 28 Września 2015 przez Veronique228
Veronique228 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) sciagnelas motyw z taka animacja startowa. musze cie zmartwic motywy sie buguja i wracaja do standardowego po jakims czasie wiec na razie uzywaj ktoregos z 5 wgranych 2 z pięciu wgranych mi odpowiadają także spoko Jeszcze mam mały problem bo nie mogę ustawić tapety ;/ Jak daje ustaw jako tapetę to mnie odsyła normalnie do zdjęcia i tyle Edytowane 28 Września 2015 przez Veronique228
Nezumi Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 2 z pięciu wgranych mi odpowiadają także spoko Jeszcze mam mały problem bo nie mogę ustawić tapety ;/ Jak daje ustaw jako tapetę to mnie odsyła normalnie do zdjęcia i tyle Spróbuj ustawić tapetę poprzez Ustawienia->Tapeta->Wybierz Tapetę->Galeria (na samym dole).
Veronique228 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Nie pomogło, ale mam launcher i po powrocie do MIUI moge ustawić normalnie tapete a potem launcher włączyć Tylko mam problem bo działał mi messenger a teraz ciagle pisze że oczekiwanie na sieć i tak od pół h, nie wiem czy to wina systemu czy znow aplikacji
Nezumi Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Nie pomogło, ale mam launcher i po powrocie do MIUI moge ustawić normalnie tapete a potem launcher włączyć Tylko mam problem bo działał mi messenger a teraz ciagle pisze że oczekiwanie na sieć i tak od pół h, nie wiem czy to wina systemu czy znow aplikacji Jakiego lunchera używasz? Aktualnie Fejs nie działa wiec pewnie dlatego Ci także messager padł .
Veronique228 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Od dawna KK Launcher ze względu na moją słabość do koloru białego... moge na nim załadowac białe ikonki, bo od dawna tylko takie używam Poza tym łatwo optymalizować Ram, bo z boku jest specjalny pasek, ogólnie ze wszystkich jakie są (próbowałam bardzo, bardzo dużo) najbardziej mi odpowiada i nie muli EDIT: Da się jakoś wyłączyć ekran blokady ? Edytowane 28 Września 2015 przez Veronique228
Bulwyf Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Ustawienia - opcje programistyczne - bezpośredni dostęp (ON ) - i nie ma ekranu blokady.
Rekomendowane odpowiedzi