Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem mianowicie, gdy wchodze do ustawień, naciskam np: informacje o telefonie to mnie automatycznie wyrzuca na ekran główny, dzieje się tak też gdy wchodzę np w aplikacje czy lokalizacje, Sim cards. Nie znam się na tym systemie i nie wiem co powinnam zrobić, aby było wszystko okey i żeby (jeśli się da) niektóre zdania czy wyrazy były przetłumaczone na język Polski. Nigdy nic nie wgrywałam na telefony, wiec proszę o wyrozumiałość i co dokładnie zrobić, bo jestem w tym ciemna :D

A i wcześniej jak udało mi się wejść w Aplikacje to było tylko czarne tło i same ikonki aplikacji, żadnych napisów ani nic ;/

Z góry przepraszam, jeśli był taki temat

Edytowane przez Veronique228
Opublikowano

Masz MIUIPolska najnowsze tak? Gdzie kupiłaś telefon? Robiłaś wipe po instalacji MIUIPolska na rom sprzedawcy? :)

Telefon kupiłam w Polsce, od razu tam sprzedawca (sklep) ustawił mi język Polski. Wersje MIUI mam 6V6.7.2.0. Co dziwne to to że miałam ikonkę ustawień juz na ekranie i ją zostawiłam i jak wchodziłam w ustawienia to było kilka hmm belek jak właśnie lokalizacja, SIM cards itd, usunęłam ją bo się wkurzyłam i weszła w tą samą ikonkę, ale z paska z góry i wszystko włączyło sie dobrze, pojawiło się wiele innym opcji jak Blokada, dźwięk, tapeta itd, gdzie wcześniej było tylko kilka pozycji O.O i o dziwo wejść mogę teraz we wszystko, tylko zastanawiam sie czemu tak się stało ? Telefon wyłączyłam i włączyłam tylko.

A co to ten wipe ?(mówiłam, że jestem ciemna:D )

Opublikowano

Telefon kupiłam w Polsce, od razu tam sprzedawca (sklep) ustawił mi język Polski. Wersje MIUI mam 6V6.7.2.0. Co dziwne to to że miałam ikonkę ustawień juz na ekranie i ją zostawiłam i jak wchodziłam w ustawienia to było kilka hmm belek jak właśnie lokalizacja, SIM cards itd, usunęłam ją bo się wkurzyłam i weszła w tą samą ikonkę, ale z paska z góry i wszystko włączyło sie dobrze, pojawiło się wiele innym opcji jak Blokada, dźwięk, tapeta itd, gdzie wcześniej było tylko kilka pozycji O.O i o dziwo wejść mogę teraz we wszystko, tylko zastanawiam sie czemu tak się stało ? Telefon wyłączyłam i włączyłam tylko.

A co to ten wipe ?(mówiłam, że jestem ciemna:D )

Masz u mnie w sygnaturce instrukcję instalacji MIUIPolska, to co ty masz to jest jakiś rom Multi (nie chcesz wiedzieć co za syf mógł Ci wgrać pośrednik/sprzedawca). Najlepiej zrobić tak:

1. Wipe (przywrócenie do fabrycznych lub aplikacja aktualizacje->(...)->Uruchom w Recovery->wipe & Reset-> Wipe all Data, tutaj warto najważniejsze rzeczy z telefonu zgrać sobie na PC lub chmurkę :) )

2. Instalacja MIUIPolska (według instrukcji ze strony miuipolska.pl)

3. Ciesz się w pełni polskim systemem MIUI :)

Opublikowano (edytowane)

OOo to będe musiała wszystkie pliki, aplikacje i zdjęcia od nowa robić :( Znów godzina do tyłu :( No nic, po powrocie do domu zrobię wg Waszych instrukcji i dam znać jak mi poszło :D Jak nie dam sobie z czymś rady to napisze :)

jesli jeszcze nie wgralas miui polska albo nie zmienilas rom od sprzedawcy to

pobierz http://91.205.75.29//miui-V7/5.9.24/MIUIPolska_hermes_5.9.24_v7-5.0.zip

wgraj do pamieci telefonu zmien nazwe na "update" (wazne zeby byl ten plik luzem a nie w zadnym folderze)

Na telfonie wejdz w katalog narzedzia (lub tools po angielskiego) tam odnajdz aplikacje aktualizacje (po angielskiemu chyba updater) potem kliknij  trzy kropki w prawym gornym rogu ekranu wybierz zainstaluj aktualizacje i odnajdz twoj plik update.zip wybierz go odczekaj az sie wszytko zrobi i telefon uruchomi sie ponownie.

Na koniec ustaw co masz ustawic czyli pomin poczatkowe ustawienia androida i zrob przywracanie ustawien fabrycznych  (ustawienia/urzadzenie/kopia i kasowanie danych/ustawienia fabryczne/resetuj telefon

Przepraszam za posta pod postem, zrobiłam tak jak pisałeś, włączyło mi sie Mi-Recovery (zdj) i się załadowało. Teraz mam znowu wejść w ustawienia i przywrócić do ustawień fabrycznych mimo ze wyświetla mi się po włączeniu MIUI Polska czy już nie trzeba? To co zaktualizowałam się nie usunie ?

EDIT:

Uff ogarnęłam to ! :D Teraz tylko powgrywam sobie wszystko co trzeba i wsio :D DZIĘKI WAM ! :)

post-7300-0-90073200-1443446478_thumb.jp

Opublikowano

OOo to będe musiała wszystkie pliki, aplikacje i zdjęcia od nowa robić :( Znów godzina do tyłu :( No nic, po powrocie do domu zrobię wg Waszych instrukcji i dam znać jak mi poszło :D Jak nie dam sobie z czymś rady to napisze :)

Przepraszam za posta pod postem, zrobiłam tak jak pisałeś, włączyło mi sie Mi-Recovery (zdj) i się załadowało. Teraz mam znowu wejść w ustawienia i przywrócić do ustawień fabrycznych mimo ze wyświetla mi się po włączeniu MIUI Polska czy już nie trzeba? To co zaktualizowałam się nie usunie ?

Nie powinno się cofnąć, bo masz rom wgrany. Po prostu usunie to wszystkie pliki które nie są systemowe, w tym programy sprzedawców i ew. śmieci. 

Opublikowano (edytowane)

Okey, teraz tylko po instaluje programy i spokój :D Btw, nie wiedziałam że do MIUI jest tyle motywów O.O wow :)

Jeszcze mam pytanie czemu po właczeniu pojawia się napis Alonely ?

post-7300-0-15123700-1443447838_thumb.jp

Opublikowano (edytowane)

sciagnelas motyw z taka animacja startowa.

musze cie zmartwic motywy sie  buguja i wracaja do standardowego po jakims czasie wiec na razie uzywaj ktoregos z 5 wgranych :P

2 z pięciu wgranych mi odpowiadają także spoko :D

Jeszcze mam mały problem bo nie mogę ustawić tapety ;/ Jak daje ustaw jako tapetę to mnie odsyła normalnie do zdjęcia i tyle

Opublikowano

2 z pięciu wgranych mi odpowiadają także spoko :D

Jeszcze mam mały problem bo nie mogę ustawić tapety ;/ Jak daje ustaw jako tapetę to mnie odsyła normalnie do zdjęcia i tyle

Spróbuj ustawić tapetę poprzez Ustawienia->Tapeta->Wybierz Tapetę->Galeria (na samym dole).

Opublikowano

Nie pomogło, ale mam launcher i po powrocie do MIUI moge ustawić normalnie tapete a potem launcher włączyć :) Tylko mam problem bo działał mi messenger a teraz ciagle pisze że oczekiwanie na sieć i tak od pół h, nie wiem czy to wina systemu czy znow aplikacji :(

Opublikowano

Nie pomogło, ale mam launcher i po powrocie do MIUI moge ustawić normalnie tapete a potem launcher włączyć :) Tylko mam problem bo działał mi messenger a teraz ciagle pisze że oczekiwanie na sieć i tak od pół h, nie wiem czy to wina systemu czy znow aplikacji :(

Jakiego lunchera używasz? Aktualnie Fejs nie działa wiec pewnie dlatego Ci także messager padł :).

Opublikowano (edytowane)

Od dawna KK Launcher ze względu na moją słabość do koloru białego... moge na nim załadowac białe ikonki, bo od dawna tylko takie używam :) Poza tym łatwo optymalizować Ram, bo z boku jest specjalny pasek, ogólnie ze wszystkich jakie są (próbowałam bardzo, bardzo dużo) najbardziej mi odpowiada i nie muli :)

EDIT: Da się jakoś wyłączyć ekran blokady ?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...