djrzz Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Czy ktoś spotkał się z problemem jakości rozmów na poco x6pro? Jest problem ze zrozumieniem osoby która dzwoni z poco x6pro, jej głos jest niewyraźny, charczacy i przerywany, jakby mikrofon w poco był jakiś uszkodzony i źle zbierał głos, a może to soft coś zrypany? Napewno jest to wina poco, gdyż rozmowy z innych telefonów nie sprawiają problemów. Może to ma też znaczenie, obydwa numery są w play. Play twierdzi że u nich wszystko ok.
Marrik Opublikowano 30 Czerwca 2025 Opublikowano 30 Czerwca 2025 Czy ta karta SIM z poco była przełożona do innego telefonu? A może inną kartę SIM przełożyć do poco i sprawdzić czy problem występuje? Jeśli faktycznie tylko na tym telefonie jest problem, to reklamować sam telefon.
djrzz Opublikowano 30 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2025 (edytowane) Wcześniej ta karta była używana na poco x4pro i nie było problemu. Tylko dziwne jest że raz występuje problem, a za chwilę może nie być problemu i tak w kółko. Ostatnio w większości rozmów, problem występuje. Gdzieś na necie wyczytałem, że może to być spowodowane volte, wyłączyłem to na poco x6pro i mam wrażenie że tylko trochę to coś dało. Zauważyłem że problem polega na tym, jakby telefon usiłował tłumić wszystkie dźwięki, również głos, coś w tym fonie ewidentnie jest nie teges z softem. Zaczęło to się dziać raczej po ostatniej aktualizacji hyper os, we wcześniejszej wersji tego problemu nie było, lub to tylko zbieg okoliczności. Edytowane 30 Czerwca 2025 przez djrzz
Rekomendowane odpowiedzi