Skocz do zawartości
  • 0

HyperOs 2.0.3.0

Pytanie

Opublikowano

Witam. Po aktualizacji do tego softu jest problem z otwieraniem aplikacji w tle. Tzn. Klikając w kwadracik otwiera się siatka z ostatnio używanymi aplikacjami ( dla przykładu, powiedzmy jest tam fb, chrome, whatsapp, telegram, I kilka innych) w poprzedniej wersji hyper os klikając na którąkolwiek otwierała się, teraz niestety tak się nie dzieje. Co to się dzieje? Weźcie coś doradźcie, co wam zależy. Aha, Nova Launcher w użytku, nie jakiś tam od Xiaomi. Dodam, nigdy nie było takiego problemu. Pozdro. 

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

ja bym zaczął od tego żeby sprawdzić czy jest ok na launcherze Xiaomi ... ewentualnie przeinstalowal ten inny launcher na nowym systemie ... może jest jakiś update i będzie ok ... a może po prostu ten drugi launcher gryzie się z nowym systemem ... i zostanie poszukać jakiegoś innego albo zostać na domyślnym systemowym ... 🙃

• 0
Opublikowano

Dzięki za sugestie. Do tej pory nie było problemu... Nova Launcher że mną na wszystkich smartfonach od około 10 już lat, nie wyobrażam sobie czegoś innego, no takie przyzwyczajenie. Sprawdzę ten Poco Launcher. 

• Haha 1
  • 0
Opublikowano

no ja z kolei nigdy nie korzystałem z innych launcherow niż te systemowe ... najpierw z miui a teraz z hypera 1 i 2 ... na moje potrzeby są w zupełności wystarczające - stąd brak doswiadczen w temacie 🙃 powodzenia panie Kolego i daj znać koniecznie co i jak ... ogólnie wchodzi już andek 16tka to tak powoli czekamy co tam znowu zepsują 🙃 u Xiaomi pewnie tradycyjnie najpierw wyjdzie hyper 3 (czy jak tam go nazwą bo gdzieś widziałem w czeluściach netu że mogą kombinować inaczej ...) razem z premierą 16tek ... no a niedługo potem wskoczy to na pozostałe modele ... ciekawe jakie modele poco tez to dostaną ...

• 0
Opublikowano (edytowane)

U mnie Nova Launcher normalnie działa. Gdzieś w Nova jest opcja czyszczenia ustawień lub wyczyść dane całej appki w ustawieniach. 

Edytowane przez marcin_poco
  • 0
Opublikowano

Nova launcher już na androidzie 14 zaczęła mieć problemy ( od roku nie jest uaktualniona) Często zamraża ekran że nic nie można zrobić, trzeba wtedy albo ściągnąć pasek powiadomień albo zablokować i odblokować wyświetlacz, ale odpukać z ostatnimi aplikacjami (HoS1.0.18, android14 Poco F5) nie miałem na Novej jajec. Opinie w sklepie też jej przysiadły właśnie ze względu na problemy na android 14/15.
Ale o dziwo na Samsungu s20 Android12 i Samsung S25 ultra Android 15 zero problemów,

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

W zasadzie mój problem rozwiązałem. Uruchomiłem na chwil trochę ten systemowy Launcher od Poco (masakra jaki brzydal...) I wróciłem do Nova. Jak na razie jest ok. 

• Like 1