JeanneKA Opublikowano 23 Maja 2025 Opublikowano 23 Maja 2025 Witam. Może jest ktoś kto użytkował obydwa smartfony i doradzi czy warto dopłacić do wyższej wersji 500 zl? Czy różnica między nimi jest tego warta?
Master Opublikowano 23 Maja 2025 Opublikowano 23 Maja 2025 (edytowane) 3 godziny temu, JeanneKA napisał(a): Witam. Może jest ktoś kto użytkował obydwa smartfony i doradzi czy warto dopłacić do wyższej wersji 500 zl? Czy różnica między nimi jest tego warta? zawsze polecam porównywarkę na GSM arena ... fajnie i przejrzyście wszystko ... https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12572&idPhone2=13612 co ciekawe jak patrzę to 13tka ma nowszy standard ufs niż 14tka ... ogólnie tam też mogą być błędy - trzeba by to zweryfikować na jakiejś oficjalnej stronie ze specyfikacją ... dla mnie oba modele od razu by odpadły (brak ładowania bezprzewodowego ...) 🙃 aparaty bardzo podobne ... baterie i szybkość ładowania też ... 14tka ma trochę jaśniejszy ekran - poza tym parametry bardzo zbieżne ... zaletą 14 pro + jest to że można spróbować go odblokować i są bez problemu dostępne romy Xiaomi eu 🙃 na 13 pro + też oczywiście są - tyle że dostępne przez tzw. patreon (płatna subskrypcja) i możliwe że nie tak często aktualizowane jak te dla 14 pro + Edytowane 23 Maja 2025 przez Master
JeanneKA Opublikowano 24 Maja 2025 Autor Opublikowano 24 Maja 2025 Mam jeszcze pytanie czy kupują telefon w polskim sklepie typu market AGD (nie chcę podawać marki) mój telefon będzie miał MIUIpolska? Sorki jestem noga w tej dziedzinie....
Master Opublikowano 24 Maja 2025 Opublikowano 24 Maja 2025 (edytowane) 46 minut temu, JeanneKA napisał(a): Mam jeszcze pytanie czy kupują telefon w polskim sklepie typu market AGD (nie chcę podawać marki) mój telefon będzie miał MIUIpolska? Sorki jestem noga w tej dziedzinie.... jasne że nie ... rom Xiaomi eu (nie miui polska - to nazwa forum ... serwisu internetowego) trzeba wrzucić samemu po odblokowaniu telefonu - wszystkie telefony sprzedawane przez sklepy są zablokowane fabrycznie ... można to zrobić samemu metoda oficjalną lub płatną ... albo zlecić taką usługę np dla serwisu mi center https://micenter.pl/produkt/instalacja-polskiego-i-nagrywania-rozmow-w-xiaomi/ oczywiście dotyczy to telefonów z dystrybucji globalnej - takich sprzedawanych np. przez sklepy w Polsce - telefon na końcu oznaczenia modelu powinien posiadać literę G - w przypadku modeli z rynku chińskiego - końcówka C - nie ma możliwości odblokowania ani metoda oficjalną (dla użytkowników / kont z Europy) ani płatną ... ps. oznaczenie globalnej wersji modelu 14 pro plus to 24115RA8EG ps2 a tutaj jest np. wykaz różnic między systemem globalnym - ze sklepu - a systemem Xiaomi eu - to są najważniejsze ale jest ich dużo więcej ... https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ Edytowane 24 Maja 2025 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi