Skocz do zawartości
  • 0

Znikające menu w Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G.

Pytanie

Opublikowano

W moim smartfonie Redmi Note 12 Pro 5G już po raz drugi zniknęło część menu w "USTAWIENIA - BATERIA - DODATKOWE FUNKCJE". Brak jest jednej pozycji, a mianowicie

"Wyłącz dane mobilne gdy urządzenie jest zablokowane". Za pierwszym razem gdy zniknęła ww. część menu zresetowałem smartfon do ustawień fabrycznych i menu pojawiło się.

Teraz już nie chcę już tego robić i instalować ponownie większości aplikacji. Czy ma ktoś pomysł jak przywrócić to menu ?

Smartfon ma zainstalowany Android 14 z OS 1.0.14.

REDMI NOTE.jpg

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Za to menu odpowiada Panel sterowania, być może dostał jakąś aktualizację, która to wyłącza/przesuwa gdzieś indziej. Możesz spróbować odinstalować aktualizację tej aplikacji.

Z tego co widzę w najnowszej wersji Panelu sterowania ta opcja jest w tłumaczeniu, ale już nie jest zaimplementowana w kodzie. Jest więc spora szansa, że przy którejś aktualizacji aplikacji to skasowali.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Trochę to dziwne gdyż mamy z siostrą identyczne smartfony z tymi samymi aktualizacjami. U mnie znika to menu a w drugim smartfonie pozostało, co widać na zrzucie ekranu powyżej. I jeszcze jedno, została zachowana nastawa wyłączenia danych mobilnych po 5 minutach od zablokowania ekranu i nie można tego zmienić !

Edytowane przez KRIS5112
  • 0
Opublikowano
54 minuty temu, KRIS5112 napisał(a):

U mnie znika to menu a w drugim smartfonie pozostało, co widać na zrzucie ekranu powyżej

A wersja Panelu sterowania jest taka sama?

Poza tym jeśli oba zrzuty są od Ciebie, to na 100% nie macie tych samych wersji systemu. Menu nawigacji, które jest na drugim zrzucie ekranu, jest tylko na ROMie Xiaomi.eu. A na drugim smartfonie masz przecież Globala.

• 0
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie w obydwu smartfonach jest tylko różnica w wersjach panelu sterowania. W moim jest wersja 10.5.1, a w drugim jest 8.9.6.

Teraz mam pytanie, czy można wrócić do wersji 8.9.6 ?

Smartfony.jpg