Skocz do zawartości
  • 0

Poco F6 problem z bluetooth

Pytanie

Opublikowano

Po ostatniej chyba aktualizacji do 2.0.2.0 mam robiłem z BT. A właściwie to prawie całkowicie przestał wykrywać jakiekolwiek urządzenie. Jedyne co to sam telefon jest widziany przez inne urządzenia w pobliżu i można się z nim wtedy sparować ale leży takiej próbie bluetooth przestaje działać i włącza się od nowa po drugiej próbie jakoś finalnie się paruje i zaczyna działać. W ten sposób paruje mi się jakimś cudem opaska Huawei band ale telefon nie widzi żadnego urządzenia. Próbowałem już robić reset BT, resetować dane aplikacji bt. Między czasie pojawiła się aktualizacja do 2.0.100.0 i dalej to samo. Czy ktokolwiek ma tutaj podobny problem, bo przeszukałem cały internet i nie znalazłem żadnego wątku z takim problemem jak mój. Jednie w x6 pro pojawiły się podobne akcje po aktualizacji do 2.0.2. Nie wiem już czy sprzętowo się coś uszkodziło czy to jednak problem aktualizacji i lepiej zaczekać. I przy okazji chciałem już odesłać do CSS na gwarancję ale dostałem odpowiedź taka jak w załączniku. Telefon kupiony na DHgate i pokazuje po imei że jest legit wersja international. Ktoś tutaj wysłał już F6 na gwarancję ?

Screenshot_2025-03-27-11-54-42-749_com.google.android.gm.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

a próbowałeś zrobić czyszczenie cache i danych usług związanych z bluetooth? w apkach trzeba włączyć systemowe i tam wyszukać wszystko co jest związane z tym ustrojstwem ... z tego co pamiętam na forum to już wielu osobom pomogło z różnymi problemami ... nie wiem czy coś da na pewno ale nie zaszkodzi spróbować ...

• 0
Opublikowano (edytowane)

Właśnie próbowałem jakoś to rozwiązać tak żeby nie musieć robić resetu i później od nowa instalować wszystkie apki bankowe itd. Odblokuje teraz jedynie bootloader, a przynajmniej spróbuję bo ostatnio robiłem to w mi6 i teraz to chyba nie takie proste, i jak już będę musiał robić reset to od razu wrzucę Xiaomi.eu 

Edytowane przez Nocnykochanek
  • 0
Opublikowano
11 minut temu, Nocnykochanek napisał(a):

Właśnie próbowałem jakoś to rozwiązać tak żeby nie musieć robić resetu i później od nowa instalować wszystkie apki bankowe itd. Odblokuje teraz jedynie bootloader, a przynajmniej spróbuję bo ostatnio robiłem to w mi6 i teraz to chyba nie takie proste, i jak już będę musiał robić reset to od razu wrzucę Xiaomi.eu 

pamiętaj że jak zrobisz odblokowanie to będziesz miał przywrócenie fona do stanu fabrycznego ... wszystko jest zerowane ... zrób koniecznie wcześniej backupa ... Xiaomi eu oczywiście polecam 🙃 jeśli fon miał fabrycznie system miui to może nie będziesz miał problemu z oficjalnym unlockiem ... jak nie dasz rady to zostanie metoda płatna / nieoficjalna ...