Karaibski Opublikowano 26 Marca 2025 Opublikowano 26 Marca 2025 Cześć wszystkim, ostatnio kupiłem Mi 8 SE u Chińczyka, bo podobał mi się kiedyś ten model i potrzebowałem sprzęt na zapas i wszystko było by super gdyby nie fakt że nie da się włączyć bluetooth oraz WiFi dane komórkowe działają sprawdziłem z czego to może wynikać da się to jakoś naprawić. Czy mam problem? Liczę na odpowiedź
Netoper Opublikowano 27 Marca 2025 Opublikowano 27 Marca 2025 Wifi i Bluetooth są zintegrowane w jednej kości, możliwe że uszkodzona. Chyba że jakiś niekontakt (nie wiem czy kość jest wlutowana w płytę czy na złączu/taśmie)Chyba że się coś w sofcie zawiesiło i przywrócenie ustawień fabrycznych może pomoże.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Acid Opublikowano 27 Marca 2025 Opublikowano 27 Marca 2025 Chyba trzeba mieć świadomość że kupując na Ali tak stary telefon nie dostaniesz nowego. To refurb jakich pełno, wiec gdzieś tam naprawiany (byle jak) i zawrócony na rynek.
Karaibski Opublikowano 27 Marca 2025 Autor Opublikowano 27 Marca 2025 30 minut temu, Netoper napisał(a): Wifi i Bluetooth są zintegrowane w jednej kości, możliwe że uszkodzona. Chyba że jakiś niekontakt (nie wiem czy kość jest wlutowana w płytę czy na złączu/taśmie) Chyba że się coś w sofcie zawiesiło i przywrócenie ustawień fabrycznych może pomoże. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Resetowałem i nadal nie działa czyli rąbnięta kość. Teraz pytanie: Czy iść do jakiegoś serwisu i tam mi to jakoś w miarę tanio ogarną czy zwracać? 6 minut temu, Karaibski napisał(a): Resetowałem i nadal nie działa czyli rąbnięta kość. Teraz pytanie: Czy iść do jakiegoś serwisu i tam mi to jakoś w miarę tanio ogarną czy zwracać? A może wina Romu i jak zainstaluje inny to się naprawi - aktualny to xiaomi Eu 12.5
Netoper Opublikowano 27 Marca 2025 Opublikowano 27 Marca 2025 Jak masz odblokowany BL to próbuj z innym romem, tylko nie blokuj BLa. ale wydaje mi się że to jednak sprzętowa sprawa, bo niezależnie od romu Bluetooth i wi-fi powinno działać, bo np. z NFC może być różnie bo są romy na pewne regiony że NFC nie działa. Zapytaj Acida czy jego serwis by się podjął ewentualnie diagnozy i naprawy gdyby po zmianie romu dalej nie działało.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi