Skocz do zawartości
  • 0

Błąd płatności nfc

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam taki problem. Mam najnowsza łatkę do płatności a za każdym razem jak przykładam telefon do czytnika to jest błąd czemu? 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Cześć, u mnie działa wyłączenie i ponowne włączenie telefonu. Świeżo po instalacji łatki zawsze mi (jeszcze) nie działa. Możesz spróbować "zabić" proces portfel google lub wyłączyć i włączyć moduł NFC.

• 0
Opublikowano

Nic to nie dało niestety... Próbowałem zarówno płatnośći zbliżeniowe blik za pomocą mBanku jak I płatność portfelem google.... 

• 0
Opublikowano
9 godzin temu, Julka6 napisał(a):

Spróbuj wyłączyć i włączyć NFC w telefonie, może to pomoże. Jeśli dalej nie działa, sprawdź, czy aplikacja do płatności jest aktualna.

Julka, już taka porada była...

Screenshot_2025-03-17-05-48-14-185_com.android.settings.thumb.jpg.87ccecb2548e3907bb8f75dd3f7925bf.jpg

Wystarczyło zmienić w ustawieniach NFC pozycję z płatność domyślna z wbudowanego układu zabezpieczającego na mBank. Co ciekawe, w samej aplikacji mBank zmiana takiej opcji nic nie da, trzeba to zrobić właśnie w ustawieniach telefonu. 

To tak dla potomnych, jak by mieli taki sam problem co ja. 

Nie obrażamy innych użytkowników - póki co przyjazna prośba, później poleci ostrzeżenie. Skasowałem obraźliwe treści. Użytkownik @Julka6 zbanowany za próby przeklejania linków do innych stron w przecinkach. Linki wklejamy normalnie, a nie w ten sposób. /Kacper Skrzypek