Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam z tym problem na tym modelu. Zainstalowałem  Volume Boster Godev i  Dodatkowy wzmacniacz głośności i kicha. Podnosi głośność wszystkich dźwięków typu sms, alarmy dotyk klawiszy, ale nie głośność w słuchawce i na głośnomówiącym. Próbowałem wszystkich ustawień. Aplikacje są w wersji zakupionej, czyli płatnej więc nieograniczone niczym raczej. O co mi chodzi, załatwiam sprawy urzędowe i oczekiwanie na połączenie trwa czasem 2- 3 godziny !!!! I jeszcze po 2 h cię rozłącza. A po 3 h na słuchawkach gdzie co 15 sekund bot/ nagranie się powtarza, doprowadza do bólu głowy, miałem ostatnio taki dzień. Ma ktoś naprawdę sprawdzona aplikacje, która będzie działała.

Posted

Bardzo nieskładnie piszesz. Chodzi Ci o dźwięk, czy o czas oczekiwania ? Domyślam się, że masz HypersOs.

Posted

Dźwięk w słuchawce i na głośnomówiącym. Sorry za nieskładne pisanie. Muszę załatwiać ważne sprawy urzędowe i doszło do tego, że przez łącze do Windows łącze fona z kompem i puszczam dźwięk przez głośniki, a dlaczego-bo czas oczekiwania, mimo że zadzwonisz minutę przed uruchomieniem tam infolini,i jesteś już 19 i czas oczekiwania nieraz 2,5 h a spróbuj słuchać: jesteś 19 w kolejce, blablabla , przepisy i muzyczka i tak co 20 sekund na słuchawkach, bo przecież chodzę po domu. Każdego głową rozboli. Masz szczęście (bardzo rzadko), to dojdziesz do 1 i cię połączy, ale dwa razy doszedłem do jedynki i rozłączyło. Raz doszedłem do konsultanta i po 10 sek. rozmowy rozłączyło. A nagminne, że po 1,5 h oczekiwania rozłącza cię jako 7 czy 3. Krew człowieka zalewa a muszę to załatwić, bo to ważne dla mojej chorej MAMY, leżącej. A znów puszczę na głośniki to jej przeszkadza ta francowata muzyczka wiec niby sposób, ale..... Urząd w Krakowie totalnie olewa, zawsze słyszysz w głosie konsultanta zdenerwowanie. Dlatego szukam czegoś, co pogłośni dźwięk w głośnomówiącym, ale mimo szukania nie znalazłem. Nawet region zmieniłem na nie UE, bo tam ponoć nie ma ograniczeń i nie jest głośniej. Masz jakiś pomysł ? Może jaśniej wytłumaczyłem ?

Posted

Widzę że to przypadłość telefonów xiaomi,niby sprzęt wypasiony flagowy,a na słuchawce bardzo cicho.Ciekawy jestem jak ten temat się rozwinie

Posted

Pragniesz kłopotów - zaktualizuj sobie fona do HyperOs. A tak na marginesie - oczekujesz na połączenie - włącz tryb głośnomówiący. I tyle w temacie.

Posted

kuszelax  niestety to jest połowiczne rozwiązanie, bo nie zawsze jestem w stanie chodzić po domu z telefonem, a w kuchni  czy łazience z pokoju ledwo słychać. Wszystkie boostery dźwięku dają to, że klikanie w klawiaturę daje taki efekt, że sąsiadce w mieszkaniu obok talerz wylatuje z ręki a dźwięku rozmowy ani normalnego, ani głośnomówiącego nie pogłaśnia. Nie wiem, czy to przypadłość HyperOS-a, bo wydaje mi się, że za czasów Miui jednak było głośniej. Jeżeli tak to zaj****** sprawę. Czekając nieraz w polskich urzędach na połączenie, nie jestem w stanie chodzić 2 -2,5 h na słuchawkach i słuchać muzyczki i jesteś 19  - 27 w kolejce (a to u nas norma). Jedynym wyjściem było podłączenie głośników do laptopa (lacze do Windows aplikacja) i wtedy słyszę w kuchni nawet, jesteś 19 w kolejce. Ale to tylko półśrodek. Producenci softu do podnoszenia wysokości dźwięku o 500 % ostrzegają, żeby nie uszkodzić sobie słuchu, ale czym klikając w wirtualne klawisze, bo wtedy telefon faktycznie się drze, ale dźwięku rozmowy u mnie na HyperoS nie rusza w obu opcjach — słuchawki i głośnomówiącego. Chyba że nie trafiłem jeszcze na soft, który to poprawia. Było opisane, żeby zmienić na Szwajcarię czy USA, bo tam dyrektywy UE dotyczące głośności nie działają, dla mnie odsłuchowo po zmianie tak było jak jest. I problem nierozwiązany.