gappz Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Po podłączeniu telefonu do komputera i włączeniu tetheringu za pomocą USB internet w kompie mam tylko parę minut. Sprawdzałem różne ustawienia w Panelu Zasilania jednak nic nie pomogło. Bez różnicy czy ekran jest wygaszony czy "świeci"... Jedyne wyjście to ponowne włączenie tetheringu. Jakieś pomysły co to może być ? Edytowane 24 Września 2015 przez gappz
ZduneX25 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Nezumi Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Masz podłączone pod PC/lapka jakiekolwiek inne "źródło" neta? LAN/wifi?
gappz Opublikowano 24 Września 2015 Autor Opublikowano 24 Września 2015 ZduneX25 : poprawione Nezumi: Komp w pracy PC. Normalnie ma stałe łącze jednak akurat jest awaria i internetu nie ma od dobrej godziny...
Nezumi Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 ZduneX25 : poprawione Nezumi: Komp w pracy PC. Normalnie ma stałe łącze jednak akurat jest awaria i internetu nie ma od dobrej godziny... Odłącz kabelek ethernet od PC, a następnie podłącz telefon i daj udostępnianie poprzez tethering. U mnie w domu zawsze to działa.
gappz Opublikowano 24 Września 2015 Autor Opublikowano 24 Września 2015 Odłącz kabelek ethernet od PC, a następnie podłącz telefon i daj udostępnianie poprzez tethering. U mnie w domu zawsze to działa. Sprawdzę twój trop w domu jak to działa z moim lapkiem. W tyrni nie chce mi się nurkować pod biurko bo za duży syf
ZduneX25 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Ewentualnie wyłącz kartę siecią w menadżerze urządzeń na PC dla uzyskania tego samego efektu.
gappz Opublikowano 25 Września 2015 Autor Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) No i jestem z powrotem. W domu zadziałało bez problemu. Wczoraj w pracy miałem zaćmę i zapomniałem, że odłączenie kabla czy wyłączenie karty sieciowej nie wchodzi w grę ponieważ jestem podłączony do serwera z bazą danych klientów i bez połączenia z nim mam komputer w sumie tylko do internetu... (a pracować trzeba pozytywnym zaskoczeniem jest fakt, że dzisiaj już wszystko działa bez zarzutu (obym nie zapeszył), ale tematu proszę jeszcze na wszelki wypadek nie zamykać. Edit: Temat można zamknąć bo dzisiaj już wszystko działa jak należy. Edytowane 25 Września 2015 przez gappz
Rekomendowane odpowiedzi