Skocz do zawartości

Problem z udostępnianiem internetu poprzez USB - działa tylko chwilę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po podłączeniu telefonu do komputera i włączeniu tetheringu za pomocą USB internet w kompie mam tylko parę minut.

Sprawdzałem różne ustawienia w Panelu Zasilania jednak nic nie pomogło. Bez różnicy czy ekran jest wygaszony czy "świeci"... Jedyne wyjście to ponowne włączenie tetheringu.

Jakieś pomysły co to może być ? 

Edytowane przez gappz
Opublikowano

ZduneX25 : poprawione

Nezumi: Komp w pracy PC. Normalnie ma stałe łącze jednak akurat jest awaria i internetu nie ma od dobrej godziny...

Opublikowano

ZduneX25 : poprawione

Nezumi: Komp w pracy PC. Normalnie ma stałe łącze jednak akurat jest awaria i internetu nie ma od dobrej godziny...

Odłącz kabelek ethernet od PC, a następnie podłącz telefon i daj udostępnianie poprzez tethering. U mnie w domu zawsze to działa.

Opublikowano

Odłącz kabelek ethernet od PC, a następnie podłącz telefon i daj udostępnianie poprzez tethering. U mnie w domu zawsze to działa.

Sprawdzę twój trop w domu jak to działa z moim lapkiem. W tyrni nie chce mi się nurkować pod biurko bo za duży syf :)

Opublikowano (edytowane)

No i jestem z powrotem.

W domu zadziałało bez problemu. Wczoraj w pracy miałem zaćmę i zapomniałem, że odłączenie kabla czy wyłączenie karty sieciowej nie wchodzi w grę ponieważ jestem podłączony do serwera z bazą danych klientów i bez połączenia z nim mam komputer w sumie tylko do internetu... (a pracować trzeba :) pozytywnym zaskoczeniem jest fakt, że dzisiaj już wszystko działa bez zarzutu (obym nie zapeszył), ale tematu proszę jeszcze na wszelki wypadek nie zamykać.

Edit: Temat można zamknąć bo dzisiaj już wszystko działa jak należy.

Edytowane przez gappz
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...