condzio87 Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 Witam. Chciał bym się podzielić swoją opinią na temat xiaomi 14 ultra, jakie macie zdanie o parującym aparacie? Bo słyszałem trochę negatywnych opinii na jego temat, i chciał bym uzyskać od was opinii ponieważ już od dłuższego czasu zastanawiam się zakupić ten model, lecz jak sobie pomyślę że za takie nie małe pieniądze wydać za telefon to raczej wolał bym nie mieć takiej sytuacji z parującym aparatem. Pozdrawiam i Dzięki za wszelkie opinie!
Master Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 9 minut temu, condzio87 napisał(a): Witam. Chciał bym się podzielić swoją opinią na temat xiaomi 14 ultra, jakie macie zdanie o parującym aparacie? Bo słyszałem trochę negatywnych opinii na jego temat, i chciał bym uzyskać od was opinii ponieważ już od dłuższego czasu zastanawiam się zakupić ten model, lecz jak sobie pomyślę że za takie nie małe pieniądze wydać za telefon to raczej wolał bym nie mieć takiej sytuacji z parującym aparatem. Pozdrawiam i Dzięki za wszelkie opinie! to już chyba tylko loteria ... z tego co tu pisaliśmy na forum problemem jest układ chłodzenia - są jakieś partie które mają przez to problem z tym parowaniem a reszta jest ok ... Xiaomi podobno zmieniło już dostawcę tych modułów ... możliwe że były kłopoty z kontrolą jakości czy wadami procesu produkcyjnego ... myślę że w nowych modelach na pewno zadbają żeby to się nie powtórzyło bo na pewno to spora wpadka wizerunkowa ... @kris68 ma 14 ultre z globalnej dystrybucji - możesz go podpytać czy u niego pojawia się ten problem ... pamiętam też że gdzieś widziałem recenzje gdzie starali się wywołać to w testowanym modelu i bez powodzenia ... a ile jest takich egzemplarzy na rynku i jaki to procent całości wolumenu nie mam pojęcia ... możliwe że nikt nie odpowie na to pytanie ... możliwe też że samo Xiaomi tego nie wie ... najbezpieczniejsza opcja to myślę że zakup telefonu z oficjalnej dystrybucji z możliwością zwrotu i od razu po zakupie poszukać info jak można wywołać ten efekt no i sprawdzić czy się pojawi czy nie - jeśli tak zwrócić sprzęt a jeśli nie - zostawić i cieszyć się że mamy wersję bez tej wady ... 1
kris68 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Tak jak napisał MASTER , to chyba wersja partii 14, mam 14 Ultra od chyba poprzedniego czerwca czyli prawie 8 miesięcy z tym, że mam może trochę droższa osłonę z tyłu na obiektywy i od temperatury. + 35 do - 12 stopni nic się takiego nie zdazylo. Poza tym, że mam przy sobie zawsze delikatną szmatkę do szkieł optycznych to wszystkie robione w w/w warunkach zdjęcia i filmy są ostre jak brzytwa, nigdy nie widziałem ani śladu pary. Czyli trzeba było trafić na ferelna partię telefonów.Wysłane z mojego 24030PN60G przy użyciu Tapatalka
alonsoharris Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 W dniu 10.02.2025 o 00:13, condzio87 napisał(a): Witam. Chciał bym się podzielić swoją opinią na temat xiaomi 14 ultra, jakie macie zdanie o parującym aparacie? Bo słyszałem trochę negatywnych opinii na jego temat, i chciał bym uzyskać od was opinii ponieważ już od dłuższego czasu zastanawiam się zakupić ten model, lecz jak sobie pomyślę że za takie nie małe pieniądze wydać za telefon to raczej wolał bym nie mieć takiej sytuacji z parującym aparatem. Pozdrawiam i Dzięki za wszelkie opinie! W Polsce nigdy mi się nie zrobiło, ale jako ciekawostkę powiem, że dopadło mnie to na Filipinach (kilka dni temu). Temperatura pod 30 stopni ciepła, wilgotno trekking na Mt. Apo (najwyższy szczyt Filipin) telefon w kieszeni, rozbijamy namioty patrzę, zaparowane. Poleżał chwilę na stoliku i samo zeszło. Więcej się mi już to nie zdarzyło.
Rekomendowane odpowiedzi