Julia Kalinowska Posted January 23 Posted January 23 Witam, od pewnego czasu telefon sam sobie zmienia kolory i nie wiem jak to wylaczyc. Zmiany nie widać gdy robie zrzut ekranu (wtedy wszystko jest normalnie) wiec zrobilam zdjecie innym telefonem. Po pewnym czasie kolory same wracaja do normy. Bylby ktos w stanie pomoc?
ryszard.p1 Posted January 23 Posted January 23 Sprawdź pozycję suwaka jasności przy jednym i drugim obrazie. To wygląda właśnie na zmianę jasności.
Julia Kalinowska Posted January 29 Author Posted January 29 W dniu 23.01.2025 o 16:07, ryszard.p1 napisał(a): Sprawdź pozycję suwaka jasności przy jednym i drugim obrazie. To wygląda właśnie na zmianę jasności. zauważyłam, że w zależności od tego czy jestem w słońcu czy nie i czy mam pasek powiadomień do dołu, to te jakby nasycenie się zmienia ale z tego co mi się wydaje, to nie jest to problem zmiany jasności ekranu
Kacper Skrzypek Posted January 29 Posted January 29 Bo to jest kwestia kontrastu ustawionego na automatyczny/adaptacyjnych kolorow. Do zmiany w ustawieniach wyświetlacza i jasności > Schemat kolorów. Ewentualnie opcja Automatycznie dostosuj tekst i tła w ustawieniach Ciemnego motywu - odznaczyć.
Julia Kalinowska Posted March 20 Author Posted March 20 W schemacie kolorów mam ustawione żywe i gdy mi się zmienia jakby właśnie 'widok' to nie ma żadnych zmian (wciąż jest na żywe). Automatyczne dostosowywanie tekstu i tła mam wyłączone, mimo to co jakiś czas występuje u mnie problem.
Recommended Posts