Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, od pewnego czasu telefon sam sobie zmienia kolory i nie wiem jak to wylaczyc. Zmiany nie widać gdy robie zrzut ekranu (wtedy wszystko jest normalnie) wiec zrobilam zdjecie innym telefonem. Po pewnym czasie kolory same wracaja do normy. Bylby ktos w stanie pomoc?

474886790_941389194789975_3767238609553927653_n.jpg

obraz_2025-01-23_144212376.png

Posted
W dniu 23.01.2025 o 16:07, ryszard.p1 napisał(a):

Sprawdź pozycję suwaka jasności przy jednym i drugim obrazie. To wygląda właśnie na zmianę jasności.

zauważyłam, że w zależności od tego czy jestem w słońcu czy nie i czy mam pasek powiadomień do dołu, to te jakby nasycenie się zmienia ale z tego co mi się wydaje, to nie jest to problem zmiany jasności ekranu

Posted

Bo to jest kwestia kontrastu ustawionego na automatyczny/adaptacyjnych kolorow. Do zmiany w ustawieniach wyświetlacza i jasności > Schemat kolorów.

Ewentualnie opcja Automatycznie dostosuj tekst i tła w ustawieniach Ciemnego motywu - odznaczyć.

• 1 month later...
Posted

W schemacie kolorów mam ustawione żywe i gdy mi się zmienia jakby właśnie 'widok' to nie ma żadnych zmian (wciąż jest na żywe).

Automatyczne dostosowywanie tekstu i tła mam wyłączone, mimo to co jakiś czas występuje u mnie problem.