Jump to content

Question

Posted

Cześć

Szukam telefonów z nagrywaniem rozmów (nie przez apkę tylko przez dialera), mogą to być starsze, kilkuletnie konstrukcje, ale przydałoby się 4/64 lub 4/128 + szybkie ładowanie, więcej rzeczy nie potrzebuję :)

Do tej pory miałem kilka MI6, ale niestety ich czas nadszedł i szukam czegoś w zastępstwie. Ciężko się połapać w tym, kiedy nagrywanie rozmów na dobre przestało funkcjonować w telefonach Xiaomi, stąd moje pytanie, do bardziej doświadczonych. Może doradzicie jakieś konkretne modele, może chociaż info od której wersji systemu nagrywanie przestało być obecne w telefonach.

Wiem, że można wgrać soft z Tajwanu, ale chciałbym kupić gotowca i się już nie przejmować dogrywaniem systemu.

Z góry dzięki!

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

W zasadzie każdy w którym wymienisz aplikację dialera. Wydaje mi się że w telefonach Xiaomi masz 2 rodzaje dialerów od Google który nie ma opcji nagrywania i dialer od Xiaomi który ma taką opcję. np. X12Lite w ostatniej aktualizacji nadal ma dialer od Xiaomi i można nagrywać. 
Gdybyś chciał specjalnie kupić telefon do nagrywania to może najpierw pomyśl o wymianie dialera.
https://miuipolska.pl/download/xiaomi-12-lite-stabilna/

• 0
Posted
7 godzin temu, kozseb napisał(a):

X12Lite w ostatniej aktualizacji nadal ma dialer od Xiaomi

W aktualizacji xiaomi.eu ma, tak. Ale nie w Globalu ;)

Generalnie - jeśli zależy Ci, żeby mieć to "od startu", to wszystkie modele do Mi 9T włącznie miały nagrywanie na wszystkich ROMach. Od Mi 9T Pro na "zwykłym" Globalu nagrywania nie ma, trzeba przechodzić na inne wersje Globala - zazwyczaj na Tajwan, czasami na Indonezję (w nowych modelach Indonezja też ma dialer od Google).

• Thanks 1
  • 0
Posted
1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

zazwyczaj na Tajwan, czasami na Indonezję

Czy nie jest łatwiej podmienić dialer googla na xiaomi i jeszcze by trzeba dodać aplikację do nagrywania głosu soundrecorder od xioami? W sensie takim, odinstalować googla i zainstalować to. Ja tak zrobiłem, ale w drugą stronę, odinstalowałem Xiaomi i zainstalowałem Googla.

• 0
Posted

Dyktafon od Xiaomi jest na każdym ROM-ie.

Do działania dialera trzeba byłoby doinstalować aplikację Kontaktów oraz Dialer (to nie jest jedna apka). I raczej to nie zadziała bez ingerencji w system. Apkę Google'a można zainstalować ze sklepu bez problemu, ale nie da się tego zrobić w drugą stronę.

• Like 1
  • 0
Posted

Gdy usunąłem z X12Lite i wgrałem Google to może nie udać się cofnięcie w drugą stronę? Jak ogarnę tableta z którym mam problem to zrobię test czy da radę przywrócić.

• 0
Posted

Jeśli usunąłeś przez ADB, to da się prosto zainstalować z powrotem, bo te apki wciąż są w partycji systemowej i jakby system o nich wie. Jeśli ich nie ma, no to nie wie, więc nie zainstaluje.

• Like 1
  • 0
Posted

Jakby była bezinwazyjna możliwość zainstalowania dialera/kontaktów z nagrywaniem to nie trza by było odblokowywać BLa żeby miec możliwość zmienić rom na taki z fabrycznie zaimplementowaną nagrywaczką rozmów.
Natomiast dialer goglowski jest "uniwersalny" i jego można instalować nawet jako drugi dialer, no ale na nim nie da się nagrywać :(

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Posted
11 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

W aktualizacji xiaomi.eu ma, tak. Ale nie w Globalu ;)

Generalnie - jeśli zależy Ci, żeby mieć to "od startu", to wszystkie modele do Mi 9T włącznie miały nagrywanie na wszystkich ROMach.

Upewnię się jeszcze ostatni raz zanim zamówię, Mi9 SE na Miui Global 12.04 powinno mieć nagrywanie "wbudowane"?