Błażej Świtalski Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 Na początku grudnia kupiłem xiaomi watch 2 pro i używałem go na początku z telefonem xiaomi redmi note 10 pro, wszystko działało oprócz odpisywania na powiadomienia z messengera, jak przychodziła wiadomość, odpisywałem, wysyłałem a w rzeczywistości nic się nie wysyłało, zmieniłem telefon na Ulefone Armor 25T wszystko działało oprócz tego że synchronizacja z zegarkiem padała po jakimś czasie, potem pogrzebałem w ustawieniach, zrobiłem tak że wszystko działało, przynajmniej tak mi się wydawało, aż do dziś gdy chciałem sobie muzyki posłuchać w pracy ale nie mogłem sterować muzyką z poziomu zegarka, dałem w zegarku wszystkie uprawnienia dla aplikacji muzyka, na wszelki wypadek zrobiłem restart zegarka i telefonu, sterowanie muzyką zaczęło działać ale wysyłanie wiadomości z poziomu zegarka na messengera przestało, ktoś zna rozwiązanie tego problemu bo mam wrażenie że próbowałem wszystkiego oprócz pełnego resetu telefonu czego narazie nie chce robić
Michał Chojnowski Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 Mam ten sam problem na zegarku Xiaomi Watch 2. Mam 2 takie zegarki sparowane z dwoma telefonami. Jeden to Samsung S20 fe A drugi to Samsung S21 fe Po zakupie zegarków wszystko działało. Problem pojawił się po ostatniej aktualizacji zegarka. Tu bym problemu szukał. Reset zegarka i aplikacji mi fitness nie daje rezultatu. Rozłączanie z aplikacją i parowanie ponowne też nie. Resetu telefonu nie robiłem. Planuje sparować zegarek jeszcze z innym telefonem który będzie świeżo po formacie, ale to może w tygodniu. Chyba że udało Ci się znaleźć rozwiązanie? Aktualnie mam wearos 4.0 Numer kompilacji TWR7.231031.001.XM057S
Michał Chojnowski Opublikowano 11 Lutego 2025 Opublikowano 11 Lutego 2025 Napisałem do Miui Polska. Odpisali aby napisać opinie do developera w aplikacji Mi Fitness Trzeba wejść w apke, wybrać profil i opinie. Ja już wysłałem opinie. Podejrzewam że im więcej osób wyśle tym potraktują to poważniej.
LeningradIndian Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 Dzień dobry (bo to pierwszy mój post). Podłączę się do tematu bo sprawa jest ciekawa. Identyczny problem (zegarek wysyła odpowiedź z aplikacji messenger która nie dociera do adresata) występuje również w przypadku zegarków Garmin (ja używam Forerunner 965) i telefonu Xiaomi (Redmi Note 12 pro). Myślałem (aż do dzisiaj), że problem tkwi w aktualizacji aplikacji messenger bo na starej wersji messengera działa prawidłowo ale zainstalowałem nowiuśkiego messengera na jakimś starym telefonie Samsunga (Android 9) i wszystko działa prawidłowo - zegarek (dalej sparowany z Xiaomi) wysyła odpowiedź która prawidłowo dociera do telefonu z systemem Android 9. Czyli problem nie jest z wysłaniem odpowiedzi (bo ta jest wysłana prawidłowo) tylko z dotarciem jej do użytkownika. Po nitce do kłębka
Błażej Świtalski Opublikowano 26 Marca 2025 Autor Opublikowano 26 Marca 2025 Kupiłem sobie telefon Xiaomi 14T Pro, nawet na tym telefonie odpowiadanie na zegarku na wiadomości z messengera nie działa, robiłem pełny restart telefonu bo przenosiłem dane wiec pomyślałem może problem tkwił w plikach telefonu? Niestety nie, to nic nie dało, dalej nie działa. Problem leży po stronie zegarka, obstawiam że coś jest nie tak z firmware'em.
Rekomendowane odpowiedzi