Skocz do zawartości
  • 0

POCO X6 PRO 5G - jak (czy?) można skopiować (np. do pliku/notatki) tekstową treść otrzymanego sms'a ?

Pytanie

Opublikowano

Dzień dobry. Dziś (mój pierwszy raz na tym forum) problem (może czegoś nie wiem? jak w temacie (OS :  1.0.12.0.UNLEUXM

, Android :  14 UP1A.230905.011)

Chodzi mi o to, że po zaznaczeniu TEKSTOWEJ treści otrzymanego sms'a  brakuje mi opcji "kopiuj". W poprzednio używanym modelu (REDMI 5A, Android: 8.1.0) nie było z tym problemu.

Może jest jakiś prosty sposób?  Pozdrawiam.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

hej ! jaką aplikację masz na myśli? u mnie klikając na tę ikonkę " nic nie dzieje ". 😀  pewnie czegoś tam nie "współgoogluję" (konto G. mam tylko jako "sztukę", używam przeglądarki G.) ale dzięki za info.

• 0
Opublikowano

Nic z tego nie rozumiem co napisałeś.
Do smsów masz aplikację wiadomości, tak?

u mnie klikając na tę ikonkę " nic nie dzieje ".

A co się ma dziać?
Przytrzymujesz dymek wiadomości, wyświetla się ikonka. Po naciśnięciu ikonki tekst z dymka kopiuje się do schowka, otwierasz notatnik, dajesz wklej i masz skopiowany tekst w notatniku.
https://cloud.tapatalk.com/s/6776a98861ac3/Screenrecorder-2025-01-02-15-57-19-593.mp4
  • 0
Opublikowano

Chodzi o aplikację do SMS-ów.
Fabrycznie zapewne jest zainstalowana googlowska.
Można zainstalować inną np Yataa czy Textra, zdecydowanie większe możliwości mają.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Sprawa wyjaśniona. Dziękuję !!!! Po resecie do ustawień fabrycznych i działaniu wg podanych wskazówek  .. kopiowanie działa ! 

Od niedawna używam tego modelu (jestem bardzo zadowolony) i powoli przestawiam się na And14.  Szkoda, że producent nie przejmuje się Użytkownikami. "Dokumentacja" praktycznie zerowa (poza "Safety Information"). Ważne, że kupią..

Dziękuję Kolegom Marrik i Netoper za okazaną pomoc.

Temat uważam za wyczerpany i zamknięty

Pozdrawiam  ☺️