Skocz do zawartości
  • 0

Błąd podczas włączania telefonu "dm-verity corruption"

Pytanie

Opublikowano

Witam

Na Black Friday zakupiłem telefon Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4g w sieci sklepów Auchan z myślą że podaruję telefon bratu pod choinkę. Po zakupie włączyłem go i przeszedłem przez pierwszą konfiguracje żeby sprawdzić czy telefon działa i wszystko było w porządku, nie logowałem żadnego konta xiaomi ani google, nie wsadzałem karty sim ani nie łączyłem z wifi oraz nie podłączałem do komputera. Zwyczajnie sprawdziłem ekran, głośniki za pomocą pierwszego lepszego utworu na youtube i telefon wyłączyłem i wsadziłem do pudełka.
Nadszedł 24 grudzień, telefon rozpakowany, włączamy i wszystko działa, szkło było w zestawie więc szukamy etui które będzie mieć zabezpieczenie przed pyłkami, telefon leżał na biurku i został naładowany na 100% po czym odłączony i zostawiony na komodzie, rano chcemy się z bratem zabrać za konfiguracje i przenoszenie danych z starego xiaomi a telefon "umarł" i podczas włączania nadaje komunikat z zdjęcia które załączam a następnie się wyłącza.

P.s.1 : Nie, nie włączyłem debugowania ani opcji programisty
P.s.2 : Próbowałem przez recovery zarówno reboota jak i wipedata. Nic nie pomaga

Da się jeszcze coś zrobić (za darmo) czy już tylko serwis/gwarancja ?

Pozdrawiam

37208d3b-a756-451b-8531-4eb53fe2f8fa.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Netoper napisał(a):

Wpisz w google
"dm verity corruption fix"
Jak nie pomoże to serwis zostaje.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Próbowałem z kilku filmików tego fastboota ale pomimo kilku programów oraz sterowników 3 komputery nie wiedzą urządzenia podczas wpisywania "fastboot devices"

Edytowane przez Buczy1906
  • 0
Opublikowano
10 minut temu, Buczy1906 napisał(a):

Próbowałem z kilku filmików tego flashboota ale pomimo kilku programów oraz sterowników 3 komputery nie wiedzą urządzenia podczas wpisywania "flashboot devices"

a patrzyłeś może ten wątek?

https://xdaforums.com/t/how-to-fix-dm-verity-corruption.4552421/

jak to nowy sklepowy sprzęt to unlocka nie masz ... tak by można było jeszcze coś kombinować ... ogólnie jak masz sklepowy zakup to masz zawsze czas na zwrot ...

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, Netoper napisał(a):

A nie powinno być - fastboot?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Tak, źle napisałem. Zostaje gwarancja w takim razie bo nic nie działa, jedyny program który rozpoznaje podłączenie telefonu do komputera to MiPhoneAssistant ale on znowu nie pobiera ROMa, stał całą noc na 0% i nic nie udało się zrobić.