Skocz do zawartości

Balance i iPhone - powiadomienia, odpowiadanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Niedawno kupiłem Amazfit Balance i próbuję przebrnąć przez wszystkie ustawienia i możliwości w połączeniu z iPhonem.

Czy na zegarek w połączeniu z iPhonem może również wyświetlać zdjęcia z wiadomości (powiadomień)? Na ekranie telefonu widzę, że niektóre powiadomienia mają miniaturki zdjęcia ale w powiadomieniu na zegarku jest tylko informacja photo/zdjęcie. Czy trzeba coś na telefonie ustawić, żeby to działało?

I jeśli chodzi o odpowiadanie z poziomu zegarka, tylko połączenie z Beeperem pozwala na odpowiadanie? Udało mi się to ustawić i mogę odpowiadać na wiadomości z WhatsApp ale dla Messengera niestety to nie działa - mam możliwość napisania wiadomości ale przy próbie wysłania wiadomości mam informację "Niepowodzenie Kontakt nie znaleziony".

Aktualnie mam wersję 3.23.4.1

I czy Wy też macie wrażenie, że tarcze zegarka (nie ważne jaka jest ustawiona) są lekko rozmazane? Przesiadłem się z GTS 4 Mini i tam obraz tarczy był jak żyleta. I to tylko tarcza sprawia takie wrażenie, po przejściu do widgetów, ustawień czy gdziekolwiek indziej obraz jest ostry.

Opublikowano

Tarcze są często przeskalowane z innych rozdzielczości (z innych modeli zegarków) stąd może być mniejsza ostrość. Pozatym tarcze są ciągle lekko "przesuwane" na boki by zmniejszyć ryzyko wypalenia ekranu, to też może wpływać na ocenę ostrości obrazu.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Okeej, dzięki za info! To może tłumaczyć te lekko rozmazane tarcze, jak się przyjrzałem to rzeczywiście lekko się przesuwa. Bo co do samych tarcz to wypróbowałem dużo róznych stockowych, również z apki AmazFaces i żadna nie była aż tak ostra jak na GTS 4 Mini, więc to chyba musi być to przesuwanie.

Co do Messengera to dla potomnych - udało się to ogarnąć, wszystko działa ale jak ma się przypisane w czacie nicki do osób to wtedy nie może znaleźć konta i wysłać wiadomości 😅. Szkoda tylko, że nie da się też tak na iMessage wysyłać 😔.

To tylko jeszcze kwestia zdjęć w powiadomieniach, gdyby ktoś wiedział czy z tym da się coś zrobić to byłbym wdzięczny!

Edytowane przez ludwik07