Skocz do zawartości
  • 0

Wyłączenie powiadomienia o aktualizacji

Pytanie

Opublikowano

Witam. Ponieważ nie mam zamiaru aktualizować telefonu do HyperOs, pozostałem przy MIUI14. Jednak codziennie przychodzącą mi uciążliwe powiadomienia o aktualizacji. W ustawieniach nie da się tego wyłączyć - suwak jest "wyszarzony" Czy ktoś ma jakiś pomysł jak sobie z tym problemem poradzić. Sprzęt kupiony u operatora. Nic nie było wgrywane ani modyfikowane.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Na starszych androidach na globalu działało wyłączenie w autoryzacji.
Nie wiem jak teraz , bo jestem na XiaomiEu i tu mnie OTA nie atakuje.fdac2b5953765afd6c837677f9a58942.jpg

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Sprawdzę czy działa. Po testach muszę powiedzieć, że ten sposób działa. Prosze przyjąć wyrazy podziękowania. A tak na marginesie: może ktoś z użytkowników zna inny sposób ? pozdrawiam

Edytowane przez kuszelax
  • 0
Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.10.2024 o 01:49, kuszelax napisał(a):

Ponieważ nie mam zamiaru aktualizować telefonu do HyperOs, pozostałem przy MIUI14.

Z czystej ciekawości poznawczej - napiszesz czemu? (ostatnie 2 lata byłem totalnie poza tematem, wiem, że teraz już nie ma MIUI tylko HyperOs, ale nie jestem świadomy ew. dużych wad nowego systemu). Dziękuję :)

Drugie pytanie - do czego zasadniczo służy to ustawienie "Autoryzacje"? Brzmi nieco tajemniczo.

Edytowane przez latet
  • 0
Opublikowano

Te autoryzacje to dostęp do danych/informacji np jaka wersja systemu, jakie pliki zostały pobrane, jakie multimedia są na telefonie, jakich najczęściej używa się aplikacji itd,
Każda z tych aplikacji w autoryzacji ma swoje indywidualne chęci poznawcze co się dzieje, co siedzi w telefonie.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.10.2024 o 11:11, latet napisał(a):

Z czystej ciekawości poznawczej - napiszesz czemu? (ostatnie 2 lata byłem totalnie poza tematem, wiem, że teraz już nie ma MIUI tylko HyperOs, ale nie jestem świadomy ew. dużych wad nowego systemu). Dziękuję :)

Drugie pytanie - do czego zasadniczo służy to ustawienie "Autoryzacje"? Brzmi nieco tajemniczo.

Albowiem fon pod HyperOs działa zdecydowanie wolniej i wariuje portfel google; ciągle pojawia się komunikat, że urządzenie nie spełnia warunków bezpieczeństwa. Już tam sobie załatwiłem RM12 Global.

Edytowane przez kuszelax
  • 0
Opublikowano
9 godzin temu, kuszelax napisał(a):

wariuje portfel google; ciągle pojawia się komunikat, że urządzenie nie spełnia warunków bezpieczeństwa. J

Ale to się dzieje w jakiej wersji HyperOS? Chyba nie w niemodyfikowanym Global przy zablokowanym BL?

• Like 1