stan_w Opublikowano 14 Października 2024 Opublikowano 14 Października 2024 Witam, jestem przeciętnym użytkownikiem, który nie do końca ogarnia wszystkie zagadnienia techniczne. Poradziłem sobie jednak z samodzielną instalacją sytemu Xiaomi.eu. Później telefon zaktualizował się bez problemów do HyperOS 1.0.2.0. Kiedy pojawiła się aktualizacja do wersji 1.0.4.0 a później 1.0.5.0 próbowałem je zainstalować, jednak telefon uruchamia aplikację Recovery i nie ma tam do wyboru opcji instalacji. Proszę o podpowiedź, co robię nie tak, aby zainstalować aktualizację, bez utraty danych.
Master Opublikowano 14 Października 2024 Opublikowano 14 Października 2024 a ta wcześniejsza wersję jak instalowales? w ogóle masz custom twrp czy fabryczne recovery Xiaomi? przez fabryczne to na pewno tego nie zrobisz ... zostaje wtedy tylko metoda fastboot+komp ...
stan_w Opublikowano 14 Października 2024 Autor Opublikowano 14 Października 2024 Aktualizacja z Xiaomi.eu do HyperOS zainstalowała się bez użycia komputera. A Xiaomi.eu instalowałem z użyciem kompa. Czy metoda "fastboot+komp" zachowa dane?
Netoper Opublikowano 14 Października 2024 Opublikowano 14 Października 2024 Zachowa, pod warunkiem że wybierzesz skrypt update, bo first instal skasuje wszystkie dane.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
stan_w Opublikowano 15 Października 2024 Autor Opublikowano 15 Października 2024 Dziękuję za podpowiedź. Faktycznie poszło przez fastboot bez problemów. Sądziłem, że w tym trybie dane są kasowane. Przy okazji słowa uznania za poradniki prowadzące krok po kroku przez proces odblokowania telefonu i instalacji sytemu. Dobra robota!
Rekomendowane odpowiedzi