Skocz do zawartości
  • 0

Problemy redmi note 12

Pytanie

Opublikowano

Ma ktoś moze problemy z redmi note 12 4g? Tracenie zasięgu/ mało kresek zasięgu (nawet w Warszawie) Nie chce działać z wifi które jest w domu mimo że mój wcześniejszy telefon (redmi note 10s) nie ma z nim problemu wszystko działa normalnie a na tym jest ciągle niestabilna sieć odłączanie się internetu po prostu nie da się używać wifi normalnie mDo tego często dotyk się psuje (sam klika w różne rzeczy jedyna opcja to go wyłączyć) a zostanio umarła matryca (szary ekran z zielonymi paskami też jedyna polska wyłączenie) nie pierwszy raz w zasadzie. Wspomnę że internet mam dobry z playa mój narzeczony mający co prawda o wiele lepszy telefon nigdy nie narzeka na internet z 10s też nigdy nie miał z tym samym internetem problemu i tą samą kartą. Ja już nie wiem co mam zrobić. Telefon wzięty w playu była naprawiana matryca kiedyś ale nie wiem czy problem tkwi w tamtej naprawie. Naprawiłam tam inne telefony i nie było z nimi jeszcze problemów mam dość tego telefonu..

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Sama z tym nic nie zrobisz, trzeba dać do serwisu jeśli jest jeszcze na gwarancji , bo po za gwarancją to naprawa zapewne mocno przekroczy wartość telefonu.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.10.2024 o 07:41, pawelt napisał(a):

A ja mam pytanie bo takie zachowanie fona nie jest normalne. Czy nie został uderzony upadł albo miał kontakt z wodą? 

Na samym początku chłopak go rozbił (wyglądał normalnie ale nie działał dotyk pod latarką było widać zepsutą matryce) był w naprawię w lutym chyba i wszystko było w porządku ale ostatnio ciągle się coś psuje dzisiaj jak wyszłam z aplikacji to telefon zmienił kolory na coś w czarny z czerwonym i z mocnym kontrastem a zalany nigdy nie był 

Edytowane przez Numeyo
  • 0
Opublikowano
W dniu 4.10.2024 o 20:06, Numeyo napisał(a):

Na samym początku chłopak go rozbił (wyglądał normalnie ale nie działał dotyk pod latarką było widać zepsutą matryce) był w naprawię w lutym chyba i wszystko było w porządku ale ostatnio ciągle się coś psuje dzisiaj jak wyszłam z aplikacji to telefon zmienił kolory na coś w czarny z czerwonym i z mocnym kontrastem a zalany nigdy nie był 

Tak myślałem już ktoś wspomniał o płycie głównej. Czyli kopia i raczej nowy fon bo jak padnie płyta główna to tak jakbyś kupował nowy fon. A na przyszłość dobry case i folia szkiełko baaardzo wskazane. 

• 0
Opublikowano

Usterka sprzętowa, być może tylko wyświetlacz czy taśma, jeśli tak to wyświetlaczz tasmą powinien być na gwarancji po tej lutowej wymianie.

Jeśli problem jest w płycie głównej to lipa.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka