Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.10.2024 o 07:26, slimak131 napisał(a):

Zegarek nie pokazuje prędkości jak kręcisz kołem w miejscu?

Lista urządzeń BT. Mojego czujnika kadencji i pulsu nie ma, a działają. 

https://us.amazfit.com/pages/supported-bluetooth-peripherals?srsltid=AfmBOoqP7hTPhWSZ8uSilQ4XB0AJ6bdc6HlfuNF0wMg85gEPhrTLZWhx#r-1718344767619

W dniu 6.10.2024 o 17:35, Łukasz Cyliński napisał(a):

Podczas uruchomienia treningu jak i po jego zakończeniu w apce zeep brak danych dotyczących prędkości. Dzięki za pomoc i zaangażowanie ale chyba z tym czujnikiem jest na prawdę problem bo nawet żeby zegarek się z nim połączył to nie wystarczy samo pomachanie nim, muszę się nakombinować przełączając tryb cadencji/prędkości, pozostałe czujniki które mam wystarczy poruszyć i od razu łączą się z zegarkiem. Tego pliku jako txt nie potrafiłem wrzucić. Zobaczymy jak dotrze nowy czujnik, myślę, że problem jest z tym czujnikiem. 

Dziś podczas jazdy podłączyłem czujnik kadencji i działał bez problemu, czujnik z decathlonu bitwin.

Wpadła przed chwilą ta najnowsza aktualizacja, czujnik prędkości sparował się błyskawicznie, do wczoraj nie dało rady w ogóle sparować, nawet ted stary gdzie wcześniej po trudach się łączył.

Zaraz ruszam do pracy rowerem, przetestuję czy działa.

• Thanks 1
Opublikowano
51 minut temu, Łukasz Cyliński napisał(a):

Wpadła przed chwilą ta najnowsza aktualizacja, czujnik prędkości sparował się błyskawicznie, do wczoraj nie dało rady w ogóle sparować, nawet ted stary gdzie wcześniej po trudach się łączył.

Zaraz ruszam do pracy rowerem, przetestuję czy działa.

A więc tak, czujnik prędkości działa, pokręciłem kołem na klatce, włączyłem też nawigację, też mi się wydaje że działa trochę lepiej.

Niby wszystko jest na co czekałem ale entuzjazm opadł bo po automatycznym zapauzowaniu i ponownym ruszeniu zegarek nie uruchomił aktywności, musiałem wcisnąć koronkę. 

Czyli jak w garminie będzie, jedno poprawia drugie zepsują.

Może ma to związek że prędkość jest brana z czujnika i on się jakoś usypia. Może to kiedyś naprawią, zobaczymy. Ogólnie czujnik predkosci potrzebny mi jedynie do jazdy na rowerze szosowym, na miejskim którym dojeżdżam do pracy czy do sklepu to średnia prędkość nie ma dla mnie znaczenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, slimak131 napisał(a):

Wyłącz autopauze, trening synchronizuj automatyczne z Stravą. Strava sama odejmuje bardzo dobrze wszelkie postoje. 

OK. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i za infa o aktualizacjach itd.

Na tą chwilę sprzęt dla mnie kompletny. Spełnia wszystkie moje wymagania a do tego ładnie wygląda. Po perturbacjach z niewspieraniem czujnika prędkości i zmianach na + przez aktualizacje zostaje ze mną na dłużej

Opublikowano
41 minut temu, YYAANNOOSSHH napisał(a):

A czy wiadomo coś, kiedy w naszym regionie dostępny będzie pomiar ciśnienia?

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Miałem to w samsungu GW watch 6 classic. Słabo to sie nadaje żeby na tym polegać, najlepiej zwykły klasyczny ciśnieniomierz lub jak już ktoś chce mieć w zegarku to ten najnowszy huawei z certyfikatami

Opublikowano
Miałem to w samsungu GW watch 6 classic. Słabo to sie nadaje żeby na tym polegać, najlepiej zwykły klasyczny ciśnieniomierz lub jak już ktoś chce mieć w zegarku to ten najnowszy huawei z certyfikatami
Ja mam tę funkcjonalność obecnie (konto założyłem na Indie) a tam ta funkcja działa. Wyniki są bardzo zbliżone do odczytu klasycznym ciśnieniomierzem. (Wiem bo co miesiąc program wymusza przeprowadzenie kalibracji w oparciu o odczyty z klasycznego ciśnieniomierza). Problem polega na tym, że na koncie z Indii nie mogę korzystać z płatności zegarkiem.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
53 minuty temu, NooB9496 napisał(a):

Mój amazfit balance nadal pokazuje wersję 3.21.3.2 i nic więcej. To że używam modowane apki zepp z geekdoing ma na to wpływ? 

Tak. Modowana apka nie była w stanie wyszukać aktualizacji. Zepp ze sklepu play bez problemu zaktualizował zegarek. 

Opublikowano
W dniu 23.10.2024 o 14:30, slimak131 napisał(a):

W porównaniu do 3.22.7.15, "tylko" stabilność. 

Wychodzi na to że nie tylko, schrzanili analizę snu. Po nocnej zmianie bo niestety mam tą nieprzyjemność nie liczy snu, zapisuje taki sen jako drzemkę np 7-13 brak przez to gotowości i innych danych. Przed aktualizacją było dobrze. Gdzieś kiedyś czytałem że jakieś smartwatche tak mają ale balance działał poprawnie aż do czasu. Lipa jak dla mnie bo lubię patrzeć na te statystyki. 

Opublikowano
42 minuty temu, Stefan Siara napisał(a):

Wychodzi na to że nie tylko, schrzanili analizę snu. Po nocnej zmianie bo niestety mam tą nieprzyjemność nie liczy snu, zapisuje taki sen jako drzemkę np 7-13 brak przez to gotowości i innych danych. Przed aktualizacją było dobrze. Gdzieś kiedyś czytałem że jakieś smartwatche tak mają ale balance działał poprawnie aż do czasu. Lipa jak dla mnie bo lubię patrzeć na te statystyki. 

Już chyba znalazłem gdzie jest problem, w ustawieniach snu dodali harmonogram snu a może i był wcześniej tylko ja nie korzystałem, miałem aktywowany harmonogram snu od 22-6. Wydaje mi się że to powodowało mój problem. Fajnie by było tak spać ale niestety ja śpię kiedy mam na to czas a nie według harmonogramu

Opublikowano

Czołem. Po aktualizacji przestały mi działać podwskaźniki gotowości - regeneracja fizyczna i regeneracja psychiczna. Zależą one m.in. od analizy snu. Też tak macie?

Opublikowano (edytowane)

@Stefan Siara

Tak, teoretycznie wszystko poza harmonogramem snu, to drzemki. Można też próbować w ciągu dnia włączać tryb nocny (kurtyna z góry, łóżko).

@Platan

Gotowość padła po zmianie czasu, amazfit o tym wie i nad tym pracuje. 

U mnie Gotowość już dzisiaj działa. 

Edytowane przez slimak131
Opublikowano
16 godzin temu, slimak131 napisał(a):

@Stefan Siara

Tak, teoretycznie wszystko poza harmonogramem snu, to drzemki. Można też próbować w ciągu dnia włączać tryb nocny (kurtyna z góry, łóżko).

@Platan

Gotowość padła po zmianie czasu, amazfit o tym wie i nad tym pracuje. 

U mnie Gotowość już dzisiaj działa. 

Wystarczyło wyłączyć harmonogram który to sam się aktywował po aktualizacji. 

Gotowość działa, jak nie widzisz kolejnych danych to nie używaj przycisku ekranowego "więcej" tylko zjedź koronką w dół

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 30.10.2024 o 23:11, Stefan Siara napisał(a):

Wystarczyło wyłączyć harmonogram który to sam się aktywował po aktualizacji. 

Gotowość działa, jak nie widzisz kolejnych danych to nie używaj przycisku ekranowego "więcej" tylko zjedź koronką w dół

Gdzie to trzeba wylaczyc? Gdzie jest ten harmonogram.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Taka ciekawostka, po podlaczniu trzech zewnętrznych czujników tj pas tętna+ opcjonalnie czujnik prędkości i kadencji zegarek zapakowany w uchwyt z aliexpress będzie działał jako licznik rowerowy z nawigacją po śladzie20241124_180716.thumb.jpg.a9738d6deaf70035951e323dffffb232.jpg

2 minuty temu, Stefan Siara napisał(a):

Taka ciekawostka, po podlaczniu trzech zewnętrznych czujników tj pas tętna+ opcjonalnie czujnik prędkości i kadencji zegarek zapakowany w uchwyt z aliexpress będzie działał jako licznik rowerowy z nawigacją po śladzie20241124_180716.thumb.jpg.a9738d6deaf70035951e323dffffb232.jpg

Screenshot_20241124_192557_AliExpress.thumb.jpg.7c70f112c59e1d95087b649dd11ea013.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, slimak131 napisał(a):

Fajnie że jakiś uchwyt pasuje.  Ekran z AOD jest wystarczająco widoczny?

Dziś przetestowałem, ustawiłem ekran włączony podczas aktywności, co chwilę przygasał i rozjaśniał się ale to nie problem, problem może być jak się wypali🤔🫢🙂

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie teraz to zegarek sztos, mam go od czerwca gdzie od tego czasu były chyba ze 3 czy 4 duże aktualizacje dodające nowe jak i usprawniające stere funkcje. Do tego ja kupowałem za 950zł a teraz można go wyrwać w cenie poniżej 700zł. Jak ktoś się zastanawia to polecam.

Opublikowano

Pozazdrościć smartwatcha. Ja mam Huawei Watch GT 2 i była z jedna aktualizacja, która nic nie wniosła. Przez te 2 lata nie oddali praktycznie nic oprócz kodu blokady na ekranie. Jak był goły tak jest, bez odpowiadania na wiadomości itp... A tu macie co chwilę aktualizacje i nowe funkcje ciągle. Nie wiecie czy jest w planach Balance 2?

Opublikowano

Jak dobrze kojarzę to ten jest jakoś z końca roku 2023 więc może za jakiś czas coś nowego wydadzą sam jestem ciekawy ale predzej wyjdą nastepcy tych t rex ultra i falcon pewnie niż nastepca balance. Na razie jest t rex 3 z nowości ( mi wygląd jego nie podchodzi) i ten pierścień, na zachodzie jeszcze słuchawki wyszły. Ja kupiłem w czerwcu za 950zł jakoś teraz były promocje za 700zl a nawet jednodniowa za 500zł z xkom.

Polecam apkę peper, tam można wylukać dobre promocje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, posiada już ktoś aktualizacje 3.25.5.5 i zauważył po dłuższym czasie problem z wygaszeniem ekranu? Niezależnie czy ustawiony na 5 czy 10 sekund potrafi świecić czasem nawet 40 sekund. Pomaga restart zegarka ale problem po paru dniach powraca.