slimak131 Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 (edytowane) „Numer wersji: 3.22.7.15 Rozmiar pakietu aktualizacji: 204,31MB Co nowego? W tej aktualizacji Amazfit Balance znajdziesz nową, zoptymalizowaną wersję z następującymi szczegółami. Należy pamiętać, że aktualizacja tej wersji zajmuje trochę czasu, zaleca się korzystanie z funkcji Wi-Fi OTA zegarka. Ścieżka: Ustawienia zegarka > System > Sprawdź aktualizacje. 【Nowe funkcje】 Aktywuj Zepp Flow, aby powiadomienia były odczytywane na głos bez konieczności ręcznego sprawdzania. Możesz szybko odsłuchać szczegóły jednego lub wielu powiadomień. Ponadto system może tworzyć przypomnienia kalendarza na podstawie treści powiadomień. Bardziej spersonalizowane ustawienia dla Zepp Flow są teraz dostępne w ustawieniach systemowych. Dodano Hyrox Race jako nowy tryb sportowy, z obsługą rejestrowania wyników indywidualnych, deblowych i drużynowych. Ścieżka: Trening > Więcej treningów > Treningi w pomieszczeniach > Hyrox Race. – Podczas nawigacji po trasie wyświetlane są teraz wskazówki krok po kroku, informujące o konieczności skrętu lub zboczenia z trasy, co zapewnia płynniejszą nawigację. – Obsługiwane są teraz mapy konturowe, które zapewniają dodatkowe informacje na temat aktywności na świeżym powietrzu. Ścieżka pobierania: Zepp > Profil > Amazfit Balance > Mapa > wybierz Mapy konturowe. – Centrum powiadomień zostało zaktualizowane i teraz obsługuje synchronizację z centrum powiadomień Androida w celu wyświetlania powiadomień graficznych. Nowe wprowadzanie głosu na tekst i zaktualizowana klawiatura zawierająca litery, cyfry, symbole i emotikony sprawiają, że odpowiadanie na wiadomości jest bardziej wydajne. – Padel obsługuje teraz rozpoznawanie zamachu, dostępne w obszarze Trening > Więcej treningów > Piłka Treningi. Wsparcie dla tworzenia i importowania szablonów treningowych do pływania w basenie i biegania na bieżni. – Rekordy osobiste teraz wyświetlają bieganie, wspinaczkę górską i pływanie według typu. Bieganie obejmuje bieganie na świeżym powietrzu, bieganie po szlakach i bieganie na bieżni; wspinaczka górska obejmuje wspinaczkę i piesze wędrówki na świeżym powietrzu; pływanie obejmuje pływanie w basenie i na wodach otwartych. 【Optymalizacje】 – Udoskonalono algorytm snu w celu zwiększenia dokładności określania stadium snu. Ostatnio używane liczniki czasu automatycznie znajdą się na szczycie listy. Można wyświetlić maksymalnie cztery z nich, aby zapewnić szybki dostęp. – Animacje ładowania mają zoptymalizowano, dodając automatyczne przypomnienia o ukończeniu. – Ulepszono wygląd i interakcję użytkownika ze stroną wyświetlającą rekordy sportowe.” Zegarek odbiera zdjęcia z powiadomień, pisze i mówi po polsku, tylko trzeba o to poprosić 🙂 Edytowane 27 Września 2024 przez slimak131
Łukasz Cyliński Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 Wszystko super ale ciekawe czy dodano obsługę zewnętrznego czujnika prędkości tak jak to dodali jakiś czas temu do starszego gtr4, akurat ja najbardziej na to czekam, reszta mi odpowiada.
slimak131 Opublikowano 27 Września 2024 Autor Opublikowano 27 Września 2024 (edytowane) Wygląda, że nie ma obsługi czujnika prędkości. Do Balance niedługo dodadzą obsługę dodatkowych kart treningu, może wtedy dodadzą też czujnik prędkości. Edytowane 27 Września 2024 przez slimak131
slimak131 Opublikowano 27 Września 2024 Autor Opublikowano 27 Września 2024 https://youtu.be/ogGlEsCjMts Nawigacja zakręt po zakręcie. Strzałka z dystansem do zakrętu, pojawia się też na innych stronach z danymi treningu.
Łukasz Cyliński Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 43 minuty temu, slimak131 napisał(a): Wygląda, że nie ma obsługi czujnika prędkości. Do Balance niedługo dodadzą obsługę dodatkowych kart treningu, może wtedy dodadzą też czujnik prędkości. Dzięki, właśnie zainstalowałem aktualizację i grzebie ale nie mogę znaleźć tych ustawień odnośnie rozmiaru koła itd więc raczej tego nie ma. U mnie zeep flow gada tylko po angielsku, nie mogę przestawić a asystent też odpowiada że nie obsługuje polskiego języka. Jak dla mnie słabo. Odpisywanie klawiaturą akurat to dla mnie mniej istotne. Chyba kupię huawei gt5 i potestuje, tam zewnętrzne czujniki obsługuje wszystkie a balance mimo że mi się podoba to pójdzie na sprzedaż. Myślałem że ta aktualizacja wniesie też te ładniejsze grafiki przy rozpoczęciu treningu jak to jest w nowym t-rex 3 ale też nie, wszystko jest po staremu.
Kamil Sobecki Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 Jak ustawić docelowy cel w nawigacji? Np "warszawa ul szkolna 25". Bo nie rozumiem za bardzo w jaki sposób to działa,u mnie po aktualizacji nie ma żadnej opcji w mapach aby wpisać adres.
slimak131 Opublikowano 28 Września 2024 Autor Opublikowano 28 Września 2024 Trasę musisz wyznaczyć w zewnętrznym programie np. Locus, Komoot i zapisać w zepp. Takie trasy można potem wysłać z zepp do zegarka. Wyznaczenie trasy w samym zegarku działa tylko w Garminach lub w zegarkach z systemem android/ios. 1
slimak131 Opublikowano 28 Września 2024 Autor Opublikowano 28 Września 2024 Jest też opcja z strzałkami bez mapy. "za 120m skręcić w prawo w ul.Biedronki" Mapy Google i "Nawigacji Wear" lub innego tego typu programu z sklepu amazfit.
Łukasz B. Opublikowano 28 Września 2024 Opublikowano 28 Września 2024 U was też tak jest że jak przychodzi powiadomienie na które można odpisać to domyślnie zegarek ustawia pozycję wyświetlonego powiadomienie na spód? Da je na nowej wersji ustawić flow na polski? By mówił po naszemu?
slimak131 Opublikowano 28 Września 2024 Autor Opublikowano 28 Września 2024 https://youtu.be/QhKqQIeNANc?si=jp7qpSWqsCi4SBUS
slimak131 Opublikowano 3 Października 2024 Autor Opublikowano 3 Października 2024 W dniu 27.09.2024 o 13:28, Łukasz Cyliński napisał(a): Wszystko super ale ciekawe czy dodano obsługę zewnętrznego czujnika prędkości Coś jednak z obsługą czujników zewnętrznych zostało zmienione. Obecnie kadencja działa u mnie też na treningu MTB, poprzednio tylko na szosie. Widziałem też wpisy o obsłudze czujnika prędkości, niestety mój stary (7 lat) Magene Gemini 210 jest niewidoczny dla Balance w trybie prędkości.
Łukasz Cyliński Opublikowano 3 Października 2024 Opublikowano 3 Października 2024 8 godzin temu, slimak131 napisał(a): Coś jednak z obsługą czujników zewnętrznych zostało zmienione. Obecnie kadencja działa u mnie też na treningu MTB, poprzednio tylko na szosie. Widziałem też wpisy o obsłudze czujnika prędkości, niestety mój stary (7 lat) Magene Gemini 210 jest niewidoczny dla Balance w trybie prędkości. Podłączyłem trzy czujniki, jak na screenie, tym razem czujnik prędkosci rozpoznany prawidłowo, wcześniej wykrywany był jako kadencji ikonka ta z pedałami. Już się zajarałem ale założyłem na koło, zakręciłem pedałami i nic, prędkość 0km/h Sprawdzałem to w bloku na klatce bez łączności GPS, pada i nie mam jak sprawdzić na zewnątrz ale podłączając czujnik do licznika (już go nie posiadam) wystarczyło zakręcić kołem i prędkość się zmieniała. Sprawdzę w weekend na zewnątrz, może mimo wszystko musi być łączność GPS żeby rejestrować ślad trasy, zobaczymy, dam znać. Dzięki slimak131
Łukasz Cyliński Opublikowano 3 Października 2024 Opublikowano 3 Października 2024 Kurde żeby działało podłączenie czujnika prędkości to dla mnie by był zegarek idealny, podoba mi się wizualnie, duży i ładny ekran, można z niego dzwonić, ma płatności, w apce podłączyłem wagę xiaomi, dużo plusów ale jeżdżę na szosie dlatego tak ważny jest dla mnie czujnik prędkości bo GPS to wiadomo jak działa w zalesionych itp terenach. Przez brak możliwości podłączenia tego czujnika w tym sezonie mam słabsze średnie niż w zeszłym sezonie, jestem pewien, że to przez mniej dokładne dane prędkości z GPS bo fizycznie na pewno jestem mocniejszy. Cały czas mam rozkminkę czy nie kupić jakiegoś garmina ale już chyba jest bliżej niż dalej że ten czujnik zacznie działać a wtedy balance będzie dla mnie bezkonkurencyjny i zostanie na długo. Do tego już koniec sezonu więc można w sumie by było poczekać na aktualizację...🤔
slimak131 Opublikowano 3 Października 2024 Autor Opublikowano 3 Października 2024 (edytowane) Bez gps tryb auto nie ma obwodu koła i może stąd brak prędkości. Poszukaj w menu BT i wybierz obwod koła. Edytowane 3 Października 2024 przez slimak131
Łukasz Cyliński Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 7 godzin temu, slimak131 napisał(a): Bez gps tryb auto nie ma obwodu koła i może stąd brak prędkości. Poszukaj w menu BT i wybierz obwod koła. Jest🙂 Super, dzięki za nakierowanie i za pomoc. Pozdrawiam
slimak131 Opublikowano 4 Października 2024 Autor Opublikowano 4 Października 2024 (edytowane) 11 godzin temu, Łukasz Cyliński napisał(a): w tym sezonie mam słabsze średnie niż w zeszłym sezonie Może to wynikać ze zmiany aplikacji (sposobu obliczania przez nią średniej). Zepp liczy średnią z całego treningu. Po wysłaniu treningu do strava z zepp, strava pokaże większą średnią, bo strava odejmuje od treningu wszystkie postoje i bardzo wolne poruszanie. Uwaga. Strava ignoruje dane z czujników prędkości. Prędkość pobiera zawsze z danych gps. Edytowane 4 Października 2024 przez slimak131
slimak131 Opublikowano 4 Października 2024 Autor Opublikowano 4 Października 2024 Ponieważ sygnał GPS ma tendencję do „pływania”, oraz nie ma ogólnoświatowych norm podających np. że 0,7 km/h to jeszcze spoczynek, a 0,8 km/h to już ruch (takich filtrów w programach jest dużo więcej), to ten sam ślad z Balance w różnych programach, ma różne podsumowania.
krystianbv87 Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 Kupilem wczoraj balance i najnowsza wersja oprogramowania jaka mi pobralo to 3.21.3.2 i zegarek wyswietla ze to jest najnowsza wersja. Powiedzcie mi prosze dlaczego nie pobiera mi tej w.w. wersji? Cos trzeba ustawic specjalnie/zmienic w ustawieniach?
slimak131 Opublikowano 5 Października 2024 Autor Opublikowano 5 Października 2024 Może w 3.22.7.15 jest jakiś problem i go przestali rozsyłać? Poczekaj, za jakiś czas, to lub jeszcze nowsze fw na pewno otrzymasz.
slimak131 Opublikowano 5 Października 2024 Autor Opublikowano 5 Października 2024 (edytowane) Puki co, na starym fw też można dyktować odpowiedzi. Edytowane 5 Października 2024 przez slimak131
Łukasz Cyliński Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 W dniu 4.10.2024 o 04:54, Łukasz Cyliński napisał(a): Jest🙂 Super, dzięki za nakierowanie i za pomoc. Pozdrawiam Wszystko jest ale prędkość z czujnika nadal nie jest pobierana, już szlag mnie trafia z tym ustrojstwem. Zamówiłem na próbę inny czujnik, idzie zima więc już po sezonie więc mniej będę jeździł, sprawdzę na nowym czujniku jak nie będzie działać to balas idzie na sprzedaż, znów mega zawód... Wszystko się podłącza, rozmiar koła podaje a i tak pobiera prędkość z GPS
slimak131 Opublikowano 6 Października 2024 Autor Opublikowano 6 Października 2024 Zegarek nie pokazuje prędkości jak kręcisz kołem w miejscu? Lista urządzeń BT. Mojego czujnika kadencji i pulsu nie ma, a działają. https://us.amazfit.com/pages/supported-bluetooth-peripherals?srsltid=AfmBOoqP7hTPhWSZ8uSilQ4XB0AJ6bdc6HlfuNF0wMg85gEPhrTLZWhx#r-1718344767619
Łukasz Cyliński Opublikowano 6 Października 2024 Opublikowano 6 Października 2024 (edytowane) Dokładnie tak, pojechałem wczoraj na testy. Kręcąc kołem w miejscu nie wskazuje prędkości. Nawet kupiłem w biedrze na szybko nową baterię i dalej lipa. Czujnik meilan, został mi po liczniku, nie ma go na tej liście ale ten który zamówiłem na ali tj magene S3 jest, zobaczymy jak przyjdzie. Dziwne że się łączy, wszystko niby gra a nie pobiera z niego danych. Czujnik jest stary a w środku są oznaki korozji, może w nim jest problem, dostała się woda czy coś i nie działa. Sprawdzę z nowym, tyle, że z aliexpress to może dojść za miesiąc Dzięki za linka Edytowane 6 Października 2024 przez Łukasz Cyliński 1
slimak131 Opublikowano 6 Października 2024 Autor Opublikowano 6 Października 2024 (edytowane) Jeszcze jedna próba. Wczorajszy trening wyeksportuj z zepp do gpx, potem otwórz w notatniku ( zmien .gpx na .txt). Fragment z pliku umieść na forum. Poniżej przykład takiego fragmentu. </trkpt> <trkpt lat="50.9097560" lon="15.3313640"> <ele>523.9</ele> <time>2019-10-15T08:02:25Z</time> </trkpt> <trkpt lat="50.9097680" lon="15.3313560"> <ele>523.9</ele> <time>2019-10-15T08:02:26Z</time> </trkpt> <trkpt lat="50.9097860" lon="15.3313530"> <ele>523.9</ele> <time>2019-10-15T08:02:27Z</time> </trkpt> Może prędkość z czujnika prędkości zapisuje się tylko w pliku. Drugie doświadczenie. W pomieszczeniu, włącz trening, pokręć kołem z 2 minuty, zakończ trening. Sprawdź w zepp prędkość treningu. Edytowane 6 Października 2024 przez slimak131
Łukasz Cyliński Opublikowano 6 Października 2024 Opublikowano 6 Października 2024 Podczas uruchomienia treningu jak i po jego zakończeniu w apce zeep brak danych dotyczących prędkości. Dzięki za pomoc i zaangażowanie ale chyba z tym czujnikiem jest na prawdę problem bo nawet żeby zegarek się z nim połączył to nie wystarczy samo pomachanie nim, muszę się nakombinować przełączając tryb cadencji/prędkości, pozostałe czujniki które mam wystarczy poruszyć i od razu łączą się z zegarkiem. Tego pliku jako txt nie potrafiłem wrzucić. Zobaczymy jak dotrze nowy czujnik, myślę, że problem jest z tym czujnikiem. Dziś podczas jazdy podłączyłem czujnik kadencji i działał bez problemu, czujnik z decathlonu bitwin. 1
slimak131 Opublikowano 8 Października 2024 Autor Opublikowano 8 Października 2024 Uwaga, w nawigacji zakręt po zakręcie wszystkie zakręty 180° w prawo są pokazywane na ekranie zegarka jako zakręt w lewo. Zakręty 180° w lewo są pokazywane na ekranie zegarka prawidłowo.
Pawel G Opublikowano 13 Października 2024 Opublikowano 13 Października 2024 Witajcie! Mam Zegarek Amazfit Balance lecz z jakiegoś powodu nie pokazuje mi aktualizacji do najnowszej wersji. Aktualnie mam wersję 3.21.3.2. Jesst jakiś trick żeby wymusić update?
slimak131 Opublikowano 14 Października 2024 Autor Opublikowano 14 Października 2024 (edytowane) Poczekać. Fw 3.22.7.15 obecnie jest już nie rozsyłane, znaleźli w nim błąd. W USA jest już 3.22.8.1 na cały świat powinno być rozsyłane od 17 października. Edytowane 14 Października 2024 przez slimak131 1 1
Lukasz Golenia Opublikowano 14 Października 2024 Opublikowano 14 Października 2024 Witam serdecznie. Mam od 11.10.2024 amazfit balance i nie ma nowej aktualizacji, dlaczego tak jest? Ktoś coś pomorze?
slimak131 Opublikowano 14 Października 2024 Autor Opublikowano 14 Października 2024 Jaką masz obecnie wersję fw?
Lukasz Golenia Opublikowano 14 Października 2024 Opublikowano 14 Października 2024 18 godzin temu, Pawel G napisał(a): Witajcie! Mam Zegarek Amazfit Balance lecz z jakiegoś powodu nie pokazuje mi aktualizacji do najnowszej wersji. Aktualnie mam wersję 3.21.3.2. Jesst jakiś trick żeby wymusić update? Mam to samo... rozwiązałeś problem? 46 minut temu, slimak131 napisał(a): Jaką masz obecnie wersję fw? Mam wersje 3.21.3.2
slimak131 Opublikowano 15 Października 2024 Autor Opublikowano 15 Października 2024 (edytowane) 14 godzin temu, Lukasz Golenia napisał(a): Mam wersje 3.21.3.2 Nad twoim pytaniem jest odpowiedź. Edytowane 15 Października 2024 przez slimak131 1
Pawel G Opublikowano 16 Października 2024 Opublikowano 16 Października 2024 Znalazłem sposób na update, trzeba założyć konto xiaomi na region Stanów zjednoczonych, nastepnie zalogować się w Zepp tym kontem i zaktualizować do najnowszej wersji.
Darek Zielinski Opublikowano 16 Października 2024 Opublikowano 16 Października 2024 Ja mam taki problem ze nie mogę wykupić subskrypcji ZEPP AURA bo wyskakuje błąd....NIEPOWODZENIE W ZAAKCEPTOWANIU KORZYSCI ... JAKAŚ RADA ?
Rekomendowane odpowiedzi