Esc Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 (edited) Niedawno przesiadlem sie z Xiaomi Redmi Note 10 Pro (Android 12 Miui 13) na Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G (HyperOS 1.0.4.0). Kiedy na starym telefonie przesunalem z pierwszego ekranu w prawo pokazywal mi sie panel domylsnych widzetow i wyszukiwarka. Wyszukiwarka ta potrafi wyszukac nie tylko rzeczy w internecie ale rowniez zainstalowane w telefonie aplikacje - tak bylo od kad pamiętam MIUI. O ile co prawda na nowym telefonie i nowym HyperOSie rowniez mam panel widzetow i wyszukiwarke o tyle niestety nie wyszukuje mi zainstalowanych w telefonie aplikacji. Czy ktos moze podpowiedziec gdzie szukac przyczyny ? Edited September 5, 2024 by Esc
Kacper Skrzypek Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 W nowym telefonie masz nowszą wersję Panelu informacyjnego, która tego chyba po prostu nie potrafi. Pewnym substytutem jest Centrum zawartości/Wyszukiwarka aplikacji, którą na Globalu można wywołać po przeciągnięciu od góry na ekranie pulpitu.
Esc Posted September 5, 2024 Author Posted September 5, 2024 Troche obawialem sie takiej odpowiedzi i oczywiscie wiem, ze moze tak byc ale zastanawia mnie jedna opcja/przelacznik ktory wystepuje i w nowym i w starym telefonie. Kiedy wejdziemy w Ustawienia -> Google -> Wszystkie usługi -> Ustawienia aplikacji Google -> Wyszukiwarka, Asystent i Voice -> Inne ustawienia -> Ustawienia autouzupelniania -> jest przelacznik Aplikacje (nazwy zainstalowanych aplikacji) Ten przelacznik dziala na starym telefonie - to znaczy jak sie go wylaczy to nie pokazuje aplikacji no i jak sie go wlaczy to pokazuje. Niestety nie ma reakcji na ten przelacznik na wspomnianym HyperOS 1.0.4.0.UNRCNXM Moze wiec to nie jest ze nie potrafi jak wspomniales a moze to jest - co mam nadzieje tylko blad i moze to kiedys naprawia. Moze ktos ma inna wersje jakas nowsza czy starsza i u niego to dziala ?
Kacper Skrzypek Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 Zanim wrzuciłeś zrzuty, myślałem, że masz Global Widzę, że to jednak Xiaomi.eu. Sprawdziłem u siebie, istotnie nie widzę też wyników z aplikacji. Nie wiem, czy to kwestia naszego ROM-u, czy apki Google (ona odpowiada za wyszukiwanie).
Esc Posted September 5, 2024 Author Posted September 5, 2024 Tak xiaomi.eu - wlasnie jak piszesz ze nawet nie wiadomo czego to jest problem czy ROMu czy moze apki Google czy moze apki Chrome a moze jeszcze innej. Ale kurcze apka Google i Chrome sa aktualizowane i podejrzewam ze to nie w tym problem. No nic ja stety albo niestety mam zawsze sporo aplikacji nawet tych ktore uzywam raz na rok i czesto wlasnie ta wyszukiwarka mi byla pomocna - wiem ze mozna inaczej - nawet sklep play mi pokaze czy apka jest zainstalowana czy nie - niemniej wolal bym ten moj sprawdzony stary sposob.
ultimate Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 Na globalu (indonezja) przeciągnięcie ze środka ku dołu. Tylko że ja to gdzieś włączyłem i za diabła nie pamiętam gdzie .. A tez mi tego brak doskwierał..Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 2 godziny temu, Esc napisał(a): wlasnie jak piszesz ze nawet nie wiadomo czego to jest problem czy ROMu czy moze apki Google czy moze apki Chrome a moze jeszcze innej. Ale kurcze apka Google i Chrome sa aktualizowane i podejrzewam ze to nie w tym problem. Sprawdziłem teraz na Redmi 12, Global EEA - też tam nie wyszukuje. Powiedziałbym więc, że to wina raczej apki Google (stricte Google, nie Chrome). 14 minut temu, ultimate napisał(a): Na globalu (indonezja) przeciągnięcie ze środka ku dołu. Tylko że ja to gdzieś włączyłem i za diabła nie pamiętam gdzie .. A tez mi tego brak doskwierał.. Sam gest jest do włączenia w ustawieniach Ekranu głównego, a za funkcję odpowiada chyba globalna wersja Panelu informacyjnego.
Recommended Posts