Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Niedawno przesiadlem sie z Xiaomi Redmi Note 10 Pro (Android 12 Miui 13) na Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G (HyperOS 1.0.4.0).

Kiedy na starym telefonie przesunalem z pierwszego ekranu w prawo pokazywal mi sie panel domylsnych widzetow i wyszukiwarka. Wyszukiwarka ta potrafi wyszukac nie tylko rzeczy w internecie ale rowniez zainstalowane w telefonie aplikacje - tak bylo od kad pamiętam MIUI.

O ile co prawda na nowym telefonie i nowym HyperOSie rowniez mam panel widzetow i wyszukiwarke o tyle niestety nie wyszukuje mi zainstalowanych w telefonie aplikacji. Czy ktos moze podpowiedziec gdzie szukac przyczyny ?

moby1.jpg

moby2.jpg

Edited by Esc
Posted

W nowym telefonie masz nowszą wersję Panelu informacyjnego, która tego chyba po prostu nie potrafi.

Pewnym substytutem jest Centrum zawartości/Wyszukiwarka aplikacji, którą na Globalu można wywołać po przeciągnięciu od góry na ekranie pulpitu.

Posted

Troche obawialem sie takiej odpowiedzi i oczywiscie wiem, ze moze tak byc ale zastanawia mnie jedna opcja/przelacznik ktory wystepuje i w nowym i w starym telefonie.

Kiedy wejdziemy w Ustawienia -> Google -> Wszystkie usługi -> Ustawienia aplikacji Google -> Wyszukiwarka, Asystent i Voice -> Inne ustawienia -> Ustawienia autouzupelniania -> jest przelacznik Aplikacje (nazwy zainstalowanych aplikacji)

Ten przelacznik dziala na starym telefonie - to znaczy jak sie go wylaczy to nie pokazuje aplikacji no i jak sie go wlaczy to pokazuje.

Niestety nie ma reakcji na ten przelacznik na wspomnianym HyperOS 1.0.4.0.UNRCNXM

Moze wiec to nie jest ze nie potrafi jak wspomniales a moze to jest - co mam nadzieje tylko blad i moze to kiedys naprawia.

Moze ktos ma inna wersje jakas nowsza czy starsza i u niego to dziala ?

moby3.jpg

Posted

Zanim wrzuciłeś zrzuty, myślałem, że masz Global ;)

Widzę, że to jednak Xiaomi.eu. Sprawdziłem u siebie, istotnie nie widzę też wyników z aplikacji. Nie wiem, czy to kwestia naszego ROM-u, czy apki Google (ona odpowiada za wyszukiwanie).

Posted

Tak xiaomi.eu - wlasnie jak piszesz ze nawet nie wiadomo czego to jest problem czy ROMu czy moze apki Google czy moze apki Chrome a moze jeszcze innej. Ale kurcze apka Google i Chrome sa aktualizowane i podejrzewam ze to nie w tym problem.

No nic ja stety albo niestety mam zawsze sporo aplikacji nawet tych ktore uzywam raz na rok i czesto wlasnie ta wyszukiwarka mi byla pomocna - wiem ze mozna inaczej - nawet sklep play mi pokaze czy apka jest zainstalowana czy nie - niemniej wolal bym ten moj sprawdzony stary sposob.

Posted

Na globalu (indonezja) przeciągnięcie ze środka ku dołu. Tylko że ja to gdzieś włączyłem i za diabła nie pamiętam gdzie .. A tez mi tego brak doskwierał..333ccda8d30a3d0c9913fceefa75f9d2.jpg

Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka

Posted
2 godziny temu, Esc napisał(a):

wlasnie jak piszesz ze nawet nie wiadomo czego to jest problem czy ROMu czy moze apki Google czy moze apki Chrome a moze jeszcze innej. Ale kurcze apka Google i Chrome sa aktualizowane i podejrzewam ze to nie w tym problem.

Sprawdziłem teraz na Redmi 12, Global EEA - też tam nie wyszukuje. Powiedziałbym więc, że to wina raczej apki Google (stricte Google, nie Chrome).

14 minut temu, ultimate napisał(a):

Na globalu (indonezja) przeciągnięcie ze środka ku dołu. Tylko że ja to gdzieś włączyłem i za diabła nie pamiętam gdzie .. A tez mi tego brak doskwierał..

Sam gest jest do włączenia w ustawieniach Ekranu głównego, a za funkcję odpowiada chyba globalna wersja Panelu informacyjnego.