Tronnk Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Witam szanownych. Mam problem z moim Xiaomi 14 ultra Global, otoz kupilem go tydzien temu i caly czas walcze z polaczeniem sie z siecia 5g. Telefon nie chce sie polaczyc z 5g pomimo ze jak pokazuje netmonster 5g jest mozliwe. Telefon kupilem z global romem ktory tez nie laczyl z 5g, pozniej zmienilem na eu stable 1.0.21.0. Ale to nie pomoglo probowalem polaczyc sie z SA networks, to tez nie zalatwia sprawy. Wiadomo perferowana siec to 5g itd. Pamietam jakis czas temu jak kupilem 11 ultra bodajze mialem ten sam problem z tym ze rozwiazniem bylo zainstalowanie wlasnie wersji Eu i 5g dzialalo, teraz to nie pomoglo. Ktos z was moze ma jakies pomysly jak to obejsc ?? W moim starym telefonie wszystko dziala elegancko 5g hula jak wsciekle.
orte Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Wejdź w test modemu i potem w MBN i pokaż co masz w Sub0 i Sub1Wchodzisz kodem.*#*#663368378#*#*Będzie łatwiej coś wymyślić.Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Przede wszystkim ja bym sprawdził, na jakim paśmie masz to 5G. Prawdopodobnie na 2100, z nim u nas jest jakiś problem (nie wiem jaki). Na nowo oddanym paśmie n78 (3500 MHz) żadnego problemu z 5G nie ma.
Tronnk Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2024 (edytowane) Zapomniałem dodać, że jak gdzieś dzwonię to normalnie telefon leczy się z 5g, zaraz po rozłączeniu wraca do LTE. Pasmo nie powinno mieć znaczenia bo jestem w USA. Test modemu masz na myśli modem auto check? I MBN config ? Edytowane 31 Sierpnia 2024 przez Tronnk
Rekomendowane odpowiedzi