Jump to content

Animacja odblokowania ekranu w hyperOS jak w iOS - brak w Xiaomi.eu czy tylko gdzieś wyłączona?

Recommended Posts

Nie znalazłem lepiej pasującego działu, choć nie o modyfikację mi tu chodzi, a raczej pytanie.

Z racji tego, że hyperOS kiepsko się sprawdza na moim Xiaomi 13 to przeglądałem filmy na YT o problemach z wydajnością hyperOS i natknąłem się na film, w którym autor porównuje MIUI14 z hyperOS. Jest tam coś co mnie bardzo zaciekawiło: animacja odblokowania ekranu niemal identyczna jak ta w iOS.

Zobaczcie sami: 

U mnie nie ma takiej animacji na hyperOS. Ikony nie fruną i nie układają się na ekranie. Po odblokowaniu po prostu nagle pojawia się "pulpit" z ikonami.

Ta animacja jest bardzo ładna. Czy Wy na hyperOS też macie taką animację czy nie? 

Jeśli macie - to czy gdzieś to się włącza? Mam najnowszy soft stable 1.0.10 czyli nowszy niż ten z filmu YT (tam jest 1.0.4).

Edited by grzeg8102
literówka

8 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Ustawienia > Ekran główny/Pulpit > Prędkość animacji > ustaw na Wolna albo Normalna. Jeśli masz Szybką, to tej animacji w zasadzie nie ma.

Faktycznie, dzięki! Nigdy bym na to nie wpadł, że ustawienie prędkości kontroluje ta animację