Skocz do zawartości
  • 0

Problemy z USB

Pytanie

Opublikowano
Pytanie mam odnośnie smartfona Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G. Jakiś czas temu wziąłem go w abonamencie w Orange przy przedłużeniu umowy (i chyba zrobiłem błąd, gdyż ten smartfon nie posiada czytnika kart microSD) - przed chwilą chciałem podłączyć go do swojego złożonego w czerwcu komputera stacjonarnego kablem USB. Po podłączeniu i próbie przerzucenia jakiegokolwiek pliku z pamięci smartfona na pecet, połączenie się przerywało, a potem wracało z informacją: "ten folder jest pusty"...
Dodam, że porty USB w komputerze na przodzie obudowy są od góry i tylko tam na ten moment podłączam urządzenia typu smartfony, pendrive'y, itp. - do tylnych portów USB jeszcze nie podłączałem mojego smartfona...
Czy byłby ktoś w stanie pomóc jakoś z moim problemem? Czy to częsta przypadłość w smartfonach Xiaomi, że przerywa połączenie telefonu z komputerem przez kabel USB??

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

wiesz tu nie ma chyba reguły ... ja bym zaczął od zmiany kabla USB no i próbował na innych portach jak podlaczales do USB gen 3 to spróbuj na gen 2 ... możliwe też że coś jest z gniazdem USB nie tak ... ale to jak sprawdzisz pozostałe opcje ... w telefonie też pamiętaj żeby ustawić tryb pracy po podłączeniu USB jako transmisja danych - jeśli chodzi o porty USB 3 to też w biosie może pomóc opcja xhci hand off - to o ile pamiętam powoduje że porty gen 3 są widziane jako gen 2 ...