carolef Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 Mam redmi 2. Czy to normalne, że dioda powiadomień podczas ładowania zawsze świeci na zielono? Miałem wcześniej samsunga galaxy i dioda podczas ładowania świeciła na czerwono. Gdy telefon się naładował zmieniała kolor na zielony. Tutaj cały czas świeci na zielony. Można jakoś to ustawić? Bo bez zaglądania w telefon nie da się zorientować czy jest już naładowany.
mars28 Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Raczej nie jest to normalny objaw. Dioda świeci na zielono po przekroczeniu 90% naładowania. W czasie ładowania świeci na żółto.
trainiart Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Mam redmi 2. Czy to normalne, że dioda powiadomień podczas ładowania zawsze świeci na zielono? Miałem wcześniej samsunga galaxy i dioda podczas ładowania świeciła na czerwono. Gdy telefon się naładował zmieniała kolor na zielony. Tutaj cały czas świeci na zielony. Można jakoś to ustawić? Bo bez zaglądania w telefon nie da się zorientować czy jest już naładowany. w Redmi 2 jaskrawość diody dla koloru czerwonego jest niższa niż pozostałych 2 kolorów, stąd kolor "zółty" jest zbliżony do zielonego, niemniej od czystego zielonego jest różny.
Rekomendowane odpowiedzi