Skocz do zawartości
  • 0

Problem z uruchomieniem Xiaomi Redmi 12

Pytanie

Opublikowano

Kilka dni temu zaktualizowałem telefon, ale nawet nie wiem do jakiej wersji i nie wiem, czy mój problem jest z tym związany. Do tej pory działał bez problemu, ale dzisiaj nagle przestał działać dotyk. Jedyna możliwość, to włączanie asystenta głosowego. Nie było również możliwości resetu. Za pomocą wybierania głosowego włączyłem YT, co pozwoliło rozładować baterię. Telefon udało się uruchomić ponownie, ale i po tym dotyk nie działa - nie ma szans na wpisanie PINu. Jedyna możliwość, to zmniejszenie lub zwiększenie głośności za pomocą przycisków. Po chwili "nicnierobienia" ekran wygasza się i telefon (chyba) się wyłącza, bo ponowne naciśnięcie włącznika nic nie daje, a jego dłuższe przytrzymanie uruchamia ponownie telefon (pokazuje się logo MI, a potem Xiaomi HyperOS i ponownie pole do wpisania PINu. Przy wciśnięciu włącznika i Głośność- wyświetla się napis FASTBOOT i koniec. Jedyna możliwość to przytrzymanie przycisku POWER i wyłączenie telefonu.

Czy jest szansa samemu to naprawić, czy zostaje tylko rękojmia?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

ale robiłeś aktualizacje przez oficjalny kanał ota? masz globala czy Xiaomi eu? jak to global to specjalnie nie masz pola do manewru ... jeśli dałbyś radę zrobić unlocka to możesz postawić nowy system miflashem i zobaczylbys czy coś to da ... a jeśli masz Xiaomi eu - o ile jest do tego modelu co masz - to możesz pobrać najnowszą wersję jaka tu znajdziesz i zrobić update tego co jest teraz (w razie niepowodzenia też first install z format data) ale zastanawia mnie to co napisałeś - że po tym update działał bez problemu przez jakiś czas ... jeśli problem byłby w systemie to od razu coś by się posypało ... a nie za jakiś czas ... może to jakaś apka namieszała? albo update? trudno powiedzieć ... może te być problem sprzętowy ... ze się posypał dotyk a niedawna aktualizacja to akurat zbieg okoliczności ... jeśli miałbyś wgrane customowe twrp to tam są też różne opcje do czyszczenia art / cache / dalvik ... czasami to pomaga na różne dziwne objawy ... te warto zawsze spróbować ...

• 0
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ale nie ma szans na odblokowanie :-| W poprzednim tygodniu albo na początku tego pokazało się powiadomienie, że jest nowa aktualizacja systemu i po prostu kliknąłem. W poniedziałek oddaje na rękojmie i zobaczę co oni wymyślą. Czy jest szansa na to, żeby przy zgłaszaniu zaznaczyć, żeby nie usuwali danych z telefonu?

• 0
Opublikowano
51 minut temu, Paweł Rz napisał(a):

Dzięki za odpowiedź, ale nie ma szans na odblokowanie :-| W poprzednim tygodniu albo na początku tego pokazało się powiadomienie, że jest nowa aktualizacja systemu i po prostu kliknąłem. W poniedziałek oddaje na rękojmie i zobaczę co oni wymyślą. Czy jest szansa na to, żeby przy zgłaszaniu zaznaczyć, żeby nie usuwali danych z telefonu?

mozesz zaznaczyc ... ale z doswiadczenia wiem ze kasuja wszystko ... mialem juz taki temat serwisowy z poco m3 - tam jakis drobny detal na plycie glownej ... w ogole wrzucili tam chyba nowy system ... nawet nie wiem dlaczego ... moze taka praktyka po prostu?