OmbrePL Opublikowano 21 Czerwca 2024 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Witam. Około tygodznia temu zakupiłem hulajnogę Xiaomi Electric Scooter 4 Pro 2nd Gen. W pierwszy dzień miałem taki problem że najpierw na 2 biegu mi nie działała manetka gazu, po czym przestała działać też na dwóch pozostałych. W tym samym dniu "samo" się naprawiło i przez około tydzień jeździłem bez problemów. Dziś po ładowaniu chciałem wrócić z pracy do domu i znów to samo się stało. Manetka nie reaguje. Działa za to reset hulajnogi (manetka w dół + 5x power) Zresetowałem ją w ten sposób oraz przez aplikację. Hulajnoga jest nowa. Ktoś wie co może być przyczyna ? Pozdrawiam
kris68 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Może jakiś problem hardware, chyba nie ma się co oglądać tylko oddać na gwarancje lub rękojmię. Tak nie powinno być.
OmbrePL Opublikowano 21 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2024 No właśnie chyba nie hardware bo jak reset robię to trzeba manetkę trzymać w dół i działa. Tak samo jak uruchomię hulajnogę z manetka w dół to jest standardowy błąd (chyba 14). Więc działa. Ale tak, pewnie na gwarancję najprościej.
Battery_Saver Opublikowano 23 Lipca 2024 Opublikowano 23 Lipca 2024 uszkodzona manetka, albo wymień sam, albo jeśli masz gwarancję - oddaj na nią. Polecam oddać na gwarancję. Różne mogą być uszkodzenia manetki, czasem zaczyna działać zero-jedynkowo i przy resecie to się sprawdza, ale przy jeździe już nie. Może być problem z czujnikiem Haala, lub z samym umiejscowieniem magnesu. Także może być problem z przewodem lub lutem na pcb, lub w samej wtyczce. Gdy sterownik wykryje anomalię - od razu wyda błąd manetki, nie ma znaczenia co jest powodem, zwyczajnie nie będzie działać ze względów bezpieczeństwa.
Rekomendowane odpowiedzi