Skocz do zawartości
  • 0

Problem z powiadomieniami Xiaomi Redmi Note 13 pro

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam aktualnie Xiaomi Redmi Note 13 pro 5G i po włączeniu nowego telefonu działały powiadomienia, tj. niebieska animacja po przyjściu np. smsa. 

Co mogłam zrobić, że teraz mam włączone powiadomienia, nadal jako animacja niebieska a to się nie pokazuje na telefonie? Przełączenie animacji na inny kolor też nie pomogło. A z kolei ustawienie powiadomienia jako "podświetlenie ekranu" działa bez problemu. 

Z góry dziękuję za pomoc.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, annak napisał(a):

Witam,

Mam aktualnie Xiaomi Redmi Note 13 pro 5G i po włączeniu nowego telefonu działały powiadomienia, tj. niebieska animacja po przyjściu np. smsa. 

Co mogłam zrobić, że teraz mam włączone powiadomienia, nadal jako animacja niebieska a to się nie pokazuje na telefonie? Przełączenie animacji na inny kolor też nie pomogło. A z kolei ustawienie powiadomienia jako "podświetlenie ekranu" działa bez problemu. 

aktualizowalas może system? albo wrzucałas jakieś nowe apki? bo to może wynikać z różnych przyczyn ... może byc jakiś bug systemowy - albo spowodowany aktualizacja albo tak po prostu coś się wykrzaczylo 🙃 nie wiem pod co podchodzą te efekty wizualne ale może pomóc też wyczyszczenie cache (a jeśli nie pomoże tylko cache - to też danych) launchera systemowego lub motywów ... bo zakładam że to któreś z tych za to odpowiada ... no i może na to wpływać też jakaś zewnętrzna apka bo czasami ich ustawienia "gryzą" się z tymi systemowymi ... to tak na szybkiego co mi przychodzi do głowy - u siebie nie korzystam z tych podswietlen - tylko wybudzanie ekranu - to nawet nie wiem czy działają 🙃

• 0
Opublikowano

systemu nie aktualizowałam bo mam telefon od dwóch dni :)

Jest opcja że to może być zewnętrzna apka... niestety huawei zdrowie do smartwatcha nie jest już dostępny na sklep play i generalnie jej ściagnięcie podkreślane jest jako niebezpieczne...

Ale dziękuję za pomoc :)

• 0
Opublikowano
W dniu 13.06.2024 o 11:33, annak napisał(a):

systemu nie aktualizowałam bo mam telefon od dwóch dni :)

Jest opcja że to może być zewnętrzna apka... niestety huawei zdrowie do smartwatcha nie jest już dostępny na sklep play i generalnie jej ściagnięcie podkreślane jest jako niebezpieczne...

Ale dziękuję za pomoc :)

jeśli jest podejrzenie że to apka to bardzo prosto można to sprawdzić - wywalić ja i zobaczyć czy da to efekt ... są osoby które instalują apki jedna za drugą po kilkadziesiąt od razu i potem w razie problemów nie wiadomo za co się chycic 🙃

• 0
Opublikowano
W dniu 13.06.2024 o 11:17, annak napisał(a):

Witam,

Mam to samo ... Już nie wiem co mam zrobić ...

• 0
Opublikowano

Hej miałam ten sam problem i w moim przypadku wystarczyło wyłączyć oszczędzanie baterii i zaczęło normalnie działać :)

• 0
Opublikowano

Witam. 

Mam pytanie co do tego podświetlenia ekranu na niebieski przy powiadomieniu, ale ja chciałbym to wyłączyć. 😁

Gdzie mógłbym znaleźć w ustawieniach, bo wszystko przeleciałem i nie mogę znaleźć a kojarzę, że chyba przy pierwszej konfiguracji to się włączało a dzisiaj robiłem przeniesienie danych i nie wiem czy przez to nie idzie teraz znaleźć tych ustawień, chociaż wątpię żeby to miało jakiś związek. 

Pozdrawiam