Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcześniej wgrywałam już systemy z Miui Polska i nie miałam żadnego problemu. Chciałam wgrać najnowszą wersję, na początku twrp wgrało się prawidłowo wgrałam system z karty sd i włączył się normalnie z nowym systemem, jednak po chwili wyrzuciło system. Mam możliwość wejścia tylko w fastboot, próbowałam wgrać jeszcze raz twrp jednak pokazywało błąd, komputer nawiązuje kontakt z telefonem po wpisaniu fastboot devices, jednak wgrać nie da się nic. Chciałam spytać czy jest jakiś ratunek dla niego, czy już po telefonie.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, wiktoria brudzisz napisał(a):

Wcześniej wgrywałam już systemy z Miui Polska i nie miałam żadnego problemu. Chciałam wgrać najnowszą wersję, na początku twrp wgrało się prawidłowo wgrałam system z karty sd i włączył się normalnie z nowym systemem, jednak po chwili wyrzuciło system. Mam możliwość wejścia tylko w fastboot, próbowałam wgrać jeszcze raz twrp jednak pokazywało błąd, komputer nawiązuje kontakt z telefonem po wpisaniu fastboot devices, jednak wgrać nie da się nic. Chciałam spytać czy jest jakiś ratunek dla niego, czy już po telefonie.

ogólnie na takie problemy przeważnie pomaga wyzerowanie pamięci telefonu i wgranie fabrycznej wersji romu ... trzeba poszukać oryginalnego systemu pod swój model - czy to z dystrybucji globalnej czy chińskiej - i wrzucić install programem miflash ... tam na dole tylko wcześniej zaznaczyć żeby nie robił locka (tu zakładam że telefon jest odblokowany) jak przejdziemy procedurę wgrania powinno być ok ... no a potem już decydujemy co dalej - jeśli jest rom Xiaomi eu do tego modelu (a z tego co widzę jest wersja stabilna miui 14 na andku 13) to możemy go wgrać w trybie fastboot - w ogóle bez udziału twrp - wybieramy plik opisany jako clean install with format ... jako update nie robimy - to potem w razie aktualizacji jak wyjdzie nowa wersja stabilna (możliwe że już jako hyperos - o ile będzie dla tego modelu ...)

ogólnie może też Pani zacząć od tego - jeśli telefon uruchamia się w trybie fastboot - żeby zrobić w tym trybie clean install with format romu Xiaomi eu - tej najnowszej wersji stabilnej i zobaczyć co będzie ... jeśli dalej będzie problem to zostaje to co pisałem - czyli miflash i oryginalny rom dla danej dystrybucji (global lub chińczyk)

Edytowane przez Master
  • Like 1