Kuchta2022 Posted May 15 Posted May 15 (edited) Po każdym włączeniu aplikacji Aktualizacje prosi ona o nadanie uprawnień do multimediów, mimo że za każdym razem je przyznaje. Niema możliwości ich stałego przyznania ponieważ resetują się od razu. Niektóre aplikacje także mają problem z przyznaniem im uprawnień do plików multimedialnych, uprawnienia resetują się za każdym razem. Co ciekawe tylko niektóre, nie ważne jest źródło instalacji. Edited May 16 by Kuchta2022
Kuchta2022 Posted May 15 Author Posted May 15 (edited) 1.0.4.0 od Xiaomi.eu a wersja apki systemowa od Xiaomi.eu 18.0 Zauważyłem też że resetuja się niektóre uprawnienia np. dla multimediów w zakładce Uprawnienia w Menedżerze Uprawnień. Edited May 16 by Kuchta2022
ZduneX25 Posted May 16 Posted May 16 To musi być właśnie błąd uprawnień w systemie, aktualnie najnowsza wersja Aktualizacji to 18.1, natomiast nie posiada żądnych zmian w tej kwestii, także trzeba będzie obadać temat.
Kuchta2022 Posted May 16 Author Posted May 16 (edited) Udało mi się jakoś wymusić nadanie tych uprawnień w App Manager Debug i komunikat już się nie pokazuje. Jednak nadal nie da się nadać uprawnień w tym miejscu co na screenie poniżej (pokazują się 2 kropki) Możesz podesłać mi aktualny plik APK aplikacji Aktualizacje oraz Panel sterowania ten od Xiaomi.eu? Może jakoś się naprawią te uprawnienia. Jak to nie pomoże to będziemy szukać dalej. Może masz jakieś pomysły? Nawet czyszczenie danych aplikacji Panel sterowania oraz Kontroler uprawnień nie pomogły. Co do aplikacji to nie wiem od czego to zależy, nawet reinstalacja nie pomogła. I co śmieszne tylko niektóre aplikacje nie są w stanie dostać tych uprawnień (screen) przynajmniej tak to wygląda wizualnie bo aplikacje z screena działają jakby je posiadały. Edited May 16 by Kuchta2022
Recommended Posts