montefiori Opublikowano 15 Maja 2024 Opublikowano 15 Maja 2024 Problem dotyczy Redmi Note 12S. Wczoraj zaktualizował mi się system z MIUI do HyperOS. Po tej aktualizacji telefon przestał mi przesyłać dźwięk przez bluetooth. Telefon niby jest sparowany ze słuchawkami (Soud Blaster Jam), ale nie przesyła dźwięku. Sprawdzałem na dwóch parach takich słuchawek. Miał może ktoś podobną sytuację?
Master Opublikowano 15 Maja 2024 Opublikowano 15 Maja 2024 3 godziny temu, montefiori napisał(a): Problem dotyczy Redmi Note 12S. Wczoraj zaktualizował mi się system z MIUI do HyperOS. Po tej aktualizacji telefon przestał mi przesyłać dźwięk przez bluetooth. Telefon niby jest sparowany ze słuchawkami (Soud Blaster Jam), ale nie przesyła dźwięku. Sprawdzałem na dwóch parach takich słuchawek. Miał może ktoś podobną sytuację? zobacz w opcjach programisty - moze trzeba wlaczyc jakis kodek ... tam sporo jest jesli chodzi o bluetootha ...
montefiori Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Opublikowano 15 Maja 2024 Dopiero teraz mogłem sprawdzić, bo to tel. córki. Niestety nic nie pomaga.
Master Opublikowano 15 Maja 2024 Opublikowano 15 Maja 2024 (edytowane) 42 minuty temu, montefiori napisał(a): Dopiero teraz mogłem sprawdzić, bo to tel. córki. Niestety nic nie pomaga. a dasz radę podłączyć inne słuchawki żeby sprawdzić? ja w ogóle nie korzystam z bluetootha to trudno coś jeszcze doradzić ... może jakiś inny załogant coś podpowie 🙃 ostatnio temat bluetootha był ale to z kolei problem z cichym dźwiękiem - i daliśmy radę to zrobić ... a z tymi kodekami to ogólnie skomplikowany temat ... też ktoś pisał ostatnio że ma z tym problem ... to coś z kodekiem LDAC chyba ... popatrzę w wolnej chwili w necie może coś znajdę w temacie ... i czekamy aż ktoś mądrzejszy tu się wypowie ... tu jakiś typ na rededicie miał problem z bluetooth i tam ktoś doradzil co zmienić w opcjach programisty ... nie wiem czy to co on opisał to podobny problem jdk u Ciebie ale można spróbować ... https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/197pqzr/hyperos_not_playing_music_through_bluetooth/ Edytowane 15 Maja 2024 przez Master
pawelt Opublikowano 15 Maja 2024 Opublikowano 15 Maja 2024 Zakładam że masz global eea (eu). Jak dla mnie wejdź w ustawienia bluetooth i zobacz czy nie ma na górze zaraz pod włącznikiem aktualizacji apki. Po drugie na pewno warto rozparować dany sprzęt i sparować ponownie. Po trzecie warto sprawdzić czy nie wyciszyła się po prostu głośność w słuchawkach tak oprócz zwykłego podgłaszania po podłączeniu urządzenia bluetooth w komorce, jest też możliwość podgłaszania w samych słuchawkach sprawdź w instrukcji obsługi. Po któryś tam raz, sprawdź samą apkę z której puszczasz dźwięk bo być może musisz wyczyścić jej wszystkie dane odinstalować i zainstalować ponownie z np sklepu play. Jak to nie pomoże spróbuj wejść w ustawienia - wiecej opcji łączności - zresetuj bluetooth. Jak to nie pomoże wyczyść wszystkie dane apki bluetooth 1
montefiori Opublikowano 16 Maja 2024 Autor Opublikowano 16 Maja 2024 (edytowane) @Master Przerabiałem to z Reddita i mam taki sam problem jak tamten gość, czyli te opcje mam wyszarzone i nie mogę ich zmienić. @pawelt Problem nie dotyczy jednej apki, jest ogólny (YT, Spotify, gry). Słuchawki były "zapominane" i parowane ponownie. Po południu spróbuję jeszcze z tym resetem BT. Edytowane 16 Maja 2024 przez montefiori
montefiori Opublikowano 16 Maja 2024 Autor Opublikowano 16 Maja 2024 @pawelt Pomogło wyczyszczenie danych z aplikacji i póki co działa. Dzięki. Szczerze mówiąc, to nawet nie wiedziałem, że BT jest w tym telefonie oddzielną aplikacją.
Master Opublikowano 16 Maja 2024 Opublikowano 16 Maja 2024 28 minut temu, montefiori napisał(a): @pawelt Pomogło wyczyszczenie danych z aplikacji i póki co działa. Dzięki. Szczerze mówiąc, to nawet nie wiedziałem, że BT jest w tym telefonie oddzielną aplikacją. fajnie że poradziłeś ... 👍 no i że Kolega powyżej podpowiedział ... bluetooth jest widoczny w systemie i może wydawać się że część składowa romu ale tak na prawdę to usługa która działa w tle ... czyszczenie danych to najczęściej jest zalecane przy różnych problemach ... bo od tego najłatwiej zacząć ... no i często pomaga ... choć nie zawsze ... 🙃 dobrze że to tylko taki problem ... bo prosto dało się załatwić ...
pawelt Opublikowano 17 Maja 2024 Opublikowano 17 Maja 2024 12 godzin temu, Master napisał(a): fajnie że poradziłeś ... 👍 no i że Kolega powyżej podpowiedział ... bluetooth jest widoczny w systemie i może wydawać się że część składowa romu ale tak na prawdę to usługa która działa w tle ... czyszczenie danych to najczęściej jest zalecane przy różnych problemach ... bo od tego najłatwiej zacząć ... no i często pomaga ... choć nie zawsze ... 🙃 dobrze że to tylko taki problem ... bo prosto dało się załatwić ... Bluetooth na xiaomi to temat na książkę i to w formie ebook bo trzeba to często aktualizować, stworzyłem parę wątków na ten temat na mi community i ciągle muszę się na nowo uczyć. Apropo tego, że po aktualizacji firmware niektóre apki nie działają prawidłowo to jest podstawowe rozwiązanie. Inna rzecz że nowy system to nowe wersje apek mimo że nawet z tym samym nr. Ale jednak są inne. Aktualizacje niechlujnie przygotowane wrzucenie starej apki do nowego softu i masz już problemy.
zsaiboT Opublikowano 17 Marca 2025 Opublikowano 17 Marca 2025 Mam coś podobnego. Xiaomi 14T Pro. Po aktualizacji do Hyperos 2.0 bluetooth przestał działać. Zrywa połączenie i wpada w bootloop. Dotyczy to jednej aplikacji, ale wszystkich urządzeń. Testowałem na 10 różnych słuchawkach i głośnikach. Żadne reinstalacje, czyszczenie danych, zmiany ustawień programistycznych nie pomagają. Od paru miesięcy przestałem używać bluetooth przez to.
Rekomendowane odpowiedzi