Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Maja 2024 Opublikowano 11 Maja 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.2.0.UKOCNXM dla telefonu Xiaomi 11 Lite 5G NE/Mi 11 LE (nazwa kodowa lisa). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_LISA_OS1.0.2.0.UKOCNXM_14.zip/download Aktualizację trzeba pobrać ręcznie - OTA jej nie znajdzie! ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
pawel3410 Opublikowano 19 Maja 2024 Opublikowano 19 Maja 2024 Warto aktualizować? Sprawdzał już ktoś?
Rysiurakieta Opublikowano 20 Maja 2024 Opublikowano 20 Maja 2024 21 godzin temu, pawel3410 napisał(a): Warto aktualizować? Sprawdzał już ktoś? Warto 1. Problem z restartami chyba został rozwiązany (od czasu aktualizacji nie miałem ani jednego). 2. Ponownie mogę zalogować się na służbowego Teams'a. Był problem w poprzedniej aktualizacji z tym. 3. Wróciło 3-Way Reboot Menu. Niestety bateria dalej trzyma tylko 0,5 dnia. Tyle zauważyłem u mnie.
mirmur Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 (edytowane) W dniu 19.05.2024 o 20:26, pawel3410 napisał(a): Warto aktualizować? Sprawdzał już ktoś? Dzień dobry. miałem wersję MIUI 14 i przeskoczyłem na HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.3.0.UKOCNXM problem jaki zauważyłem, to w Menadżerze plików zniknęły "ukryte pliki", klikam pokaż "ukryte pliki" i nie pojawia się nic a sporo plików tam miałem znalazłem rozwiązanie, ale dziwne to jest... Edytowane 29 Maja 2024 przez mirmur
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Maja 2024 Autor Opublikowano 29 Maja 2024 Ukryte pliki to pliki z kropką. Jeśli chodzi Ci o prywatny katalog, to wywołujesz go pociągając od góry w menu Pamięć. 1
mirmur Opublikowano 29 Maja 2024 Opublikowano 29 Maja 2024 3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Ukryte pliki to pliki z kropką. Jeśli chodzi Ci o prywatny katalog, to wywołujesz go pociągając od góry w menu Pamięć. tak, dziękuję, już znalazłem to rozwiązanie...ufff
KrzyG Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Witam. Xiaomi MI 11 Lite 5G NE, zainstalowany ten ROM xiaomi.eu_multi_MI11LE_XM11Lite5GNE_V14.0.5.0.TKOCNXM_v14-13-fastboot, chciałbym wgrać Hyperos z tego tematu ale nie jestem pewien jak to zrobić a nie chciałbym uszkodzić telefonu. Bardzo proszę o podpowiedź lub wskazanie poradnika w którym są jakieś informacje.
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Ściągnij paczkę, rozpakuj ją na komputerze i wgraj tak jak wgrałeś tę (przez Fastboota), wybierając skrypt z zachowaniem danych (update_rom).
KrzyG Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Poprzedni rom o ile dobrze pamiętam instalowałem przy pomocy miflash unlock na podtawie poradnika z forum. Czy nowy rom można zainstalować przez TWRP, czy mógłyś wskazać poradnik na postawie którego mogę wgrać rom przy pomocy skryptów, Kilka razy zmieniałem soft w swoich telefonach i zawsze robiłem to w oparciu o poradniki z forum bo niestety nie znam się na tym zbyt dobrze.
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Poradnik jest w pierwszym wątku, tam są omówione obie metody (pomijasz po prostu czyszczenie danych).
KrzyG Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Dziękuję za podpowiedź. Rozumiem że można zainstalować TWRP na ten soft który jest obecnie i później zainstalować nowy przez TWRP.
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Najlepiej najpierw soft, potem TWRP. Jak zainstalujesz najpierw TWRP, to możesz nie być w stanie odszyfrować danych w TWRP.
Rekomendowane odpowiedzi