Skocz do zawartości

Xiaomi 11 Lite 5G NE/Mi 11 LE - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.2.0.UKOCNXM - Android 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.2.0.UKOCNXM dla telefonu Xiaomi 11 Lite 5G NE/Mi 11 LE (nazwa kodowa lisa).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_LISA_OS1.0.2.0.UKOCNXM_14.zip/download

Aktualizację trzeba pobrać ręcznie - OTA jej nie znajdzie!

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
21 godzin temu, pawel3410 napisał(a):

Warto aktualizować? Sprawdzał już ktoś?

Warto ;-)

1. Problem z restartami chyba został rozwiązany (od czasu aktualizacji nie miałem ani jednego). 
2. Ponownie mogę zalogować się na służbowego Teams'a. Był problem w poprzedniej aktualizacji z tym.
3. Wróciło 3-Way Reboot Menu.

Niestety bateria dalej trzyma tylko 0,5 dnia.

Tyle zauważyłem u mnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.05.2024 o 20:26, pawel3410 napisał(a):

Warto aktualizować? Sprawdzał już ktoś?

Dzień dobry.

miałem wersję MIUI 14 i przeskoczyłem na HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.3.0.UKOCNXM

problem jaki zauważyłem, to w Menadżerze plików zniknęły "ukryte pliki", klikam pokaż "ukryte pliki" i nie pojawia się nic a sporo plików tam miałem :( 

znalazłem rozwiązanie, ale dziwne to jest...

Screenshot_9878.jpg

Edytowane przez mirmur
Opublikowano
3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Ukryte pliki to pliki z kropką. Jeśli chodzi Ci o prywatny katalog, to wywołujesz go pociągając od góry w menu Pamięć.

Screenshot_2024-05-28-14-00-23-062_com.android.fileexplorer.jpg

tak, dziękuję, już znalazłem to rozwiązanie...ufff  :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Xiaomi MI 11 Lite 5G NE, zainstalowany ten ROM xiaomi.eu_multi_MI11LE_XM11Lite5GNE_V14.0.5.0.TKOCNXM_v14-13-fastboot, chciałbym wgrać Hyperos z tego tematu ale nie jestem pewien jak to zrobić a nie chciałbym uszkodzić telefonu. Bardzo proszę o podpowiedź lub wskazanie poradnika w którym są jakieś informacje.

Opublikowano

Poprzedni rom o ile dobrze pamiętam instalowałem przy pomocy miflash unlock na podtawie poradnika z forum. Czy nowy rom można zainstalować przez TWRP, czy mógłyś wskazać poradnik na postawie którego mogę wgrać rom przy pomocy skryptów, Kilka razy zmieniałem soft w swoich telefonach i zawsze robiłem to w oparciu o poradniki z forum bo niestety nie znam się na tym zbyt dobrze.

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedź. Rozumiem że można zainstalować TWRP na ten soft który jest obecnie i później zainstalować nowy przez TWRP.