Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z Xiaomi pay od kilku dni nie mogę płacić zegarkiem. Na terminalu wyświetla się komunikat proszę postępować z instrukcjami jak na telefonie, ale na telefon nic nie przychodzi. Jak wchodzę w apke xiaomi pay wyskakuje błąd. Zrobiłem wyczyścić dane, chwilowo pomogło, ale znowu błąd po wejściu w xiaomi pay. Ktoś może wie jak mi pomóc? Czy to po prostu coś od aplikacji i trzeba przeczekać.

Opublikowano

A masz dobrze skonfigurowane kartę w telefonie tzn w aplikacji? Dzisiaj kilka razy płaciłem zegarkiem ostatni raz przed chwilą i żadnego problemu, kartę mam w mBanku. Zakładam że pin w zegarku był u Ciebie odblokowany i próba była przed upływem 60 sekund?

Opublikowano

Screenshot_2024-04-07-12-17-35-956_com.xiaomi.wearable.thumb.jpg.9820e24e437650e1047dd9a22dee9b58.jpgScreenshot_2024-04-07-12-17-28-976_com.xiaomi.wearable.thumb.jpg.04f1a2132ff7318354db52421982a706.jpg

Raczej jest skonfigurowane, bo już korzystałem z płacenia zegarkiem wiele razy. A teraz po wejściu w apke takie coś mi się wyświetla jak wyżej na screenach :/

Opublikowano

Usuwałem zegarek z apki i wtedy jeszcze raz na nowo dodawałem kartę. Tak po prostu nie mogę usunąć, bo wchodzę w xiaomi pay no i od razu te komunikaty co wyżej na zdjęciach.

Opublikowano

A nie masz jakiegoś blokera reklam, antywir czy antispam ad block itp itd? Jeśli masz uprawnienia apki wszystkie przyznane to może coś w telefonie Ci blokuje aplikacje, przynajmniej moim zdaniem na to wygląda. Nie masz ustawionego w tel prywatnego DNS? Wyłącz też wifi i spróbuj na danych mobilnych

Opublikowano

Wszystko wyłączone. Odinstalowałem teraz apke dodałem zegarek na nowo. To nawet nie mogę wejść w Xiaomi Pay bo wyświetla mi się Błąd żądania 9004. Teraz nawet karty nie mogłem dodać ani PINu ustawić. A na zegarku kliknąłem w tą karte to wyskoczyło ustaw PIN, no to ustawiłem i już dodała mi się ta karta, więc też nie wiem jakim cudem to się dodało, jakoś zapamiętane jest.

Opublikowano

Czyściłes wszystkie dane aplikacji przed deinstalacją? Karta zdaje się jest chyba zapamiętywana na koncie xiaomi w chmurze dlatego po zalogowaniu ją widzi, ale usunąć chyba nie usuniesz skoro wejść się nie da. Może to być problem samej apki, ja chyba kiedyś miałem jakiś podobny problem to pamiętam wróciłem do starszej wersji i na niej dodałem kartę.
Może masz też problem z samą kartą w banku, chyba że fizyczna działa bez problemu

Opublikowano

Z ciekawości wlazłem w apke, pierwsze wejście ten sam komunikat, ponowne wejście już normalnie wskoczyło. W pgr masz ikonę ustawień , próbowałes dać opcje naprawy karty w razie problemów?

Opublikowano

O dziwo ostatnio wczoraj płaciłem dwa razy zegarkiem i już było git a na apce nadal to samo, więc sam nie wiem. Bo wczesniej to nie moglem płacić, bo na terminalu postępuj zgodnie z instrukcjami na telefonie, a na telefonie zadnego powiadomienia