Skocz do zawartości
  • 0

WhatsApp nie działa

Pytanie

Opublikowano

Witam, 

Po wgraniu xiaomi.eu wersji stabilnej (Xiaomi 12), nie działa mi WhatsApp. Przy próbie weryfikacji numeru telefonu wyskakuje mi komunikat że muszę zainstalować oficjalna aplikację (próbuję to robić oczywiście na oficjalnej aplikacji). Nadałem już aplikacji wszystkie możliwe uprawnienia. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy to widziałeś ...

jest to chyba dość skomplikowany temat ... ja whatsappa instalowałem kilka miesięcy temu - o ile pamiętam ze sklepa Play - działa cały czas bezproblemowo ... możliwe że to problem z zabezpieczeniami tzw. fingerprints w customowym romie ... może są jakieś "kodowane" wersje tej apki whatsappa - gdzieś widziałem na jakimś forum że coś takiego miało być ... u mnie póki działa to nie zawracałem sobie tym głowy 🙃 też ewentualnie można postawić jakaś inną wersję romu - jeśli masz teraz najnowszą jaka jest to do updatem downgrade może nie udać się zrobić (zostanie czysta instalka tylko ... no i też nie ma gwarancji że to rozwiąże problem) też gdzieś czytałem że problem rozwiązuje postawienie "stockowego" systemu ... ogólnie daj znać jak rozwiążesz ten problem no i oczywiście jak 👍

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Na razie, ściana. Pomoc Whatsappa sobie darowałem po 22 mailu, nie przebiłem się przez bota. Reset, wipe, ponowna instalacja roma nie pomogły. Downgrade do miui 14 też nie dał rady. Na razie zrezygnowałem i wróciłem do Globala, w dodatku z zablokowanym bootloaderem, niestety na odblokowanym Whatsapp też nie działał. W trakcie wszystkich zmian logowałem się również na drugi numer, i tu Whatsapp działał za każdym razem, czy był odblokowany bootloader, custom rom czy root. Czy wszystko na raz :), czyli błąd dosięga kont nie urządzeń.

Edytowane przez Lobo