Skocz do zawartości
  • 0

Zablokowany telefon po przeprowadzeniu diagnostyki

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam dość spory problem z Redmi Note 9 Pro (MIUI 14).
Kilka dni temu przestał mi działać skaner linii papilarnych. Przy próbie dodania odcisku palca pojawił się komunikat "nie udało się dodać odcisku palca".
Postanowiłem sprawdzić w diagnostyce (*#*#6484#*#*) czy tam nie wyrzuca żadnego błędu. Pierwsza próba pokazała, że wszystko jest ok, ale przy drugiej, gdzie trzeba było przyłożyć palec do czytnika pojawił się błąd. wyszedłem z tego i zablokowałem telefon, ale przy próbie odblokowania telefon zażądał hasła. I tu jest problem. Telefon miałem zabezpieczony PINem, ale przed zabawą z diagnostyką, to zabezpieczenie usunąłem. Telefon nie miał żadnej blokady.
Teraz nie mogę korzystać z telefonu i nie wiem, jak go odblokować. Wiem, że mogę mu puścić reset, ale nie chcę tracić danych.
Znacie jakiś sposób na wyjście z tej sytuacji?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Tak musisz przypomniec sobie hasło bo bez tego nie ruszysz, chyba ze Acid odpłatnie w swojej firmie ci to zrobi choc nawet nie wiem czy te usluge maja. A w ogóle po kiego czorta zamykac jak jest otwarty nic ci sie nie stanie niby pisza  o tym ale nie syszałem na zywo o takim problemie. Ja mam zawsze kazdy otwarty i nigdy nic sie nie stało a miałem ich kilkanaście, wiec......

• 0
Opublikowano

@paweltPróbowałem z hasłem do konta Xiaomi i nie poszło. Sprawdzałem chyba wszytskie możliwe hasła. W dodatku przy próbie odblokowania telefon wyrzuca mi info, że wpisałem złe hasło do pierwszej przestrzeni, jakbym mu tworzył drugą. Drugą przestrzeń miałem utworzoną z rok temu, ale ją usunąłem. Jeszcze taka ciekawostka - telefon jest włączony i podłączony do wifi. Jest też w sieci, bo mogę odbierać połączenia. Ale jak chciałem go zlokalizować w Google, to nie jest tam widoczny od czasu zablokowania. Dziwne to...