Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do osob ktore wgraly Androida 5 na MI 3.

Ile trzyma Wam bateria?

Chodzi mi o typowe uzywanie. 10h na 3G, wifi. Pol godizny rozmow, 20 SMS. Poczta caly dzien synch.

Oraz ile to w porownaniu do stockowego Andka 4.x

Opublikowano

Ile trzyma to trudne pytanie. Rano 100%, w technikum prawie nie używam więc wracając o 14 mam jakieś 70-80% a w domu do wieczora prawie cały czas włączony ekran i wieczorem ładuję. Bardzo dobrze się sprawdza tryb oszczędzania baterii, w nocy jak nie jest podłączony do ładowarki to schodzi max 1% w oszczędnym trybie przez 8 godzin.

Opublikowano

Kurcze, co wy piszecie?

Ja wróciłem do romu z lipca 5.7.10, bo śmiga najlepiej (to moje odczucie) i bateria trzyma przy niewielkim swieceniu ekranem spokojnie 3 dni.

Jak mam fazę bawienia się telefonem, to po 2 dniach mam 40%, więc ładuję.

W nocy na 8,5h wyłączam Wi-Fi i 3G, żeby mnie spam nie budził.

A w dzień nonstop synchronizacja gmail, jakieś 20 minut rozmów, 20 maili.

Generalnie jak siedzę mniej niż godzinę na YouTube, to 3 dni bez problemu trzyma. Jak nie bawię się, to i 4 daje radę. Tzn. 3 i pół, bo ładuję w nocy.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kurcze, co wy piszecie?

Ja wróciłem do romu z lipca 5.7.10, bo śmiga najlepiej (to moje odczucie) i bateria trzyma przy niewielkim swieceniu ekranem spokojnie 3 dni.

Jak mam fazę bawienia się telefonem, to po 2 dniach mam 40%, więc ładuję.

W nocy na 8,5h wyłączam Wi-Fi i 3G, żeby mnie spam nie budził.

A w dzień nonstop synchronizacja gmail, jakieś 20 minut rozmów, 20 maili.

Generalnie jak siedzę mniej niż godzinę na YouTube, to 3 dni bez problemu trzyma. Jak nie bawię się, to i 4 daje radę. Tzn. 3 i pół, bo ładuję w nocy.

Fajnie jakbys to poparł screenami. Naprawdę jestem ciekawy co to znaczy faza zbawienia się telefonem. Co z nim wtedy robisz i co masz włączone/wyłączone?

Tap z MiNote Pro

Opublikowano (edytowane)

Fajnie jakbys to poparł screenami. Naprawdę jestem ciekawy co to znaczy faza zbawienia się telefonem. Co z nim wtedy robisz i co masz włączone/wyłączone?

Tap z MiNote Pro

Heh, telefon do zbawienia za bardzo mi się nie przydaje, choć czasem i tak jest .

A na poważnie, faza bawienia się, to głównie google chrome i przeglądanie internetu, YouTube, tapatalk, itp. W gry nie gram, GPS mam wyłączony.

Włączone w dzień mam WiFi, transmisję danych, synchronizację konta google, mBanku, vibera (ale sama aplikacja viber nie jest oddalona), GG, widżet banku ING, połączenie z zestawem głośnomówiący jakieś 40 minut dziennie i to chyba na tyle.

Screen mam aktualnie taki:

d70f7bd2c63dc61b6c887dfa2c63eca1.jpg

Jak widać, na dziś do wieczora styknie. Jak chcecie screena z 4 dniami i 3 nocami, to mogę zrobić, ale to potrwa 4 dni.

Edit

Przypomniało mi się, że wczoraj przez 2,5 godziny słuchałem radia internetowego, więc pewnie zeszło mi więcej baterii niż normalnie.

Edytowane przez niezmierny
Opublikowano (edytowane)

Nie zaskoczyłeś, bo bardzo ważnym wyznacznikiem czasu pracy na baterii jest SoT, czyli jak wyżej napisali - użycie baterii przez podświetlenie i wyświetlacz.

Masz to w statystykach baterii (ustawienia > urządzenie > bateria > użycie baterii)

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

Edytowane przez kulig007
  • Like 1
Opublikowano

Ok, tego wcześniej nie widziałem

cbb34b0ad1a3d51bb2b2f945c9956c34.jpg

No własnie. I tyle z emejzingu :) 4 godziny to żadna rewelacja. Dzięki za screena.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...