Komi5 Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 Witam was Mam do was pytanie od ponad roku mam Xiaomi Redmi Note 8T Zawsze przed pójściem spać podłączałem telefon pod jedną ładowarkę zaczynając od 5-15 procent baterii zawsze rano koło 5 kiedy wstawałem bateria miała 100 procent. Od kilku dni nie wiem czemu ale bateria rano ma ledwo nie całe 50 procent a bateria nie ładuje się już do takiego stopnia jak wcześniej (Pod tą samą ładowarką) Czy to wynika z tego że bateria już traci swoją pełnię funkcjonalności i muszę kupić nowy model telefonu? Czy coś jest nie tak z ładowarką? Kiedy moi znajomi podłączali telefony pod ta samą ładowarkę o której pisze to ich telefony normalnie się ładowały.
0 Master Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 (edytowane) najlepiej sprawdzić to na innej ładowarce / też kablu ... ja np. kiedyś miałem ciekawy problem z ładowarką baseus 100w - miałem ja podłączona do ładowarki bezprzewodowej Xiaomi 55w - na oryginalnym kablu 100w z zestawu ładowarki - zawsze telefon pokazywał ładowanie jako 50 watów - maks dla tego modelu (Xiaomi mi 11) ale któregoś razu zauważyłem że wskazuje tylko max 30 watów - było to świeżo po aktualizacji systemu - więc sądziłem że w tym jest problem - ale okazało się że nie - wpadłem na pomysł żeby wyjąć ładowarkę z gniazdka (a siedziała tam z 1.5 roku jak nie lepiej) i włożyć z powrotem - problem rozwiązany 🙃 widocznie potrzebowała takiego resetu ... jak to sprawdzisz będziesz wiedział co i jak ... możliwe że po prostu bateria do wymiany ... ale to byłoby dziwne że tak z dnia na dzień straciłaby tyle na pojemności ładowania ... możliwe też że to wina chipu kontrolujacego ładowanie w telefonie ... a tego łatwo wymiana baterii nie załatwisz ... może to być też problem z gniazdem USB ... może spróbuj je przeczyscic ... nie wiem czy pomoże ale można spróbować - w warunkach domowych i tak nic innego nie zrobisz ... ewentualnie jest po prostu zużyte po długim czasie a tu zostaję tylko wymiana serwisowa ... Edytowane 20 Marca 2024 przez Master
Pytanie
Komi5
Witam was
Mam do was pytanie
od ponad roku mam Xiaomi Redmi Note 8T
Zawsze przed pójściem spać podłączałem telefon pod jedną ładowarkę zaczynając od 5-15 procent baterii
zawsze rano koło 5 kiedy wstawałem bateria miała 100 procent.
Od kilku dni nie wiem czemu ale bateria rano ma ledwo nie całe 50 procent
a bateria nie ładuje się już do takiego stopnia jak wcześniej (Pod tą samą ładowarką)
Czy to wynika z tego że bateria już traci swoją pełnię funkcjonalności i muszę kupić nowy model telefonu?
Czy coś jest nie tak z ładowarką? Kiedy moi znajomi podłączali telefony pod ta samą ładowarkę o której pisze
to ich telefony normalnie się ładowały.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi