GregorJan Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 Witam, od co najmniej kilku wersji MIUI/Androida przewijanie ekranu w systemie (np w ustawieniach) trwa zbyt długo. Powoduje to, że trzeba dotknąć ekran drugi raz żeby go wcześniej zatrzymać. Animacja ta trwa po prostu zbyt długo. Dzieje się to notorycznie, szczególnie gdy często wchodzi się w ustawienia systemu. Szukam takiej apki (lub ustawienia w systemie), dzięki której można to przestawić. Mój Androdid 13, MIUI 14
Master Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 ogólnie apek do obsługi przewijania jest sporo - poinstaluj i zobacz jaki będzie efekt 🙃 a jeśli chodzi o system to możesz pozmieniać ustawienia animacji w opcjach programistycznych i szybkość w opcjach pulpitu ... no i to chyba tyle co można zrobić ... może jest jakiś soft też do tego który wymaga roota ale to już nie wiem ...
GregorJan Opublikowano 19 Marca 2024 Autor Opublikowano 19 Marca 2024 Niby sporo a żadnej nie mogę znaleźć, są co najwyżej do automatycznego przewijania. A te opcje w systemie to pierwsze nie są do tego a drugiej nie mam.
Master Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 1 godzinę temu, GregorJan napisał(a): Niby sporo a żadnej nie mogę znaleźć, są co najwyżej do automatycznego przewijania. A te opcje w systemie to pierwsze nie są do tego a drugiej nie mam. no jeśli chodzi o system nic innego nie ma - u mnie scroll działa świetnie i szybko - mam takie ustawienia właśnie jak na tych zrzutach ... czy nie są do tego to trudno powiedzieć bo popatrzyłem na wielu forach zachodnich i wielu osobom to pomogło też jeśli chodzi o przewijanie ... ta druga opcja jest w Xiaomi eu (możliwe że nie ma jej w globalu ... czy była w miui 14 to prawdę mówiąc nie pamiętam ...) gdzieś widziałem że są jakieś moduły do magiska jeśli chodzi o tego typu sprawy jak pisałeś no ale to musisz to mieć wrzucone (root) możliwe że to jedyne co może pomóc - jeśli apki ze sklepa Play nie pomagają ... ale tu już trzeba samemu poszukać w necie albo czekać aż ktoś tu raczy się wypowiedzieć 🙃
Rekomendowane odpowiedzi