dexbiker Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 Cześć, Mam nie mały problem z bootloopem, MI11 Pro, jeśli dobrze pamiętam to został na MIUI 22.10.26, recovery team win 3.6.2_12 i od półtorej roku najmniejszych problemów, dzisiaj jadąc samochodem korzystałem z android auto, rozmawiałem, wszystko było ok, wysiadłem, na parkingu po kilkunastu sekundach wyjąłem telefon z kieszeni i zauważyłem, że się uruchamia ale jak się okazało wszedł w bootloopa. Działa fastboot i recovery, zrobiłem wipe ale to nie pomogło więc zmieniłem slot na B przed restartem ale wtedy się uruchomił sam z siebie do fastboota, więc ponownie wszedłem w recovery i próbowałem zmienić slot na A co skończyło się takimi komunikatami jak poniżej. Teraz gdy chcę wyłączyć go z poziomu recovery to wyświetla informację, że system jest nie zainstalowany 😕 Jak to najskuteczniej i najbezpieczniej ogarnąć, żeby nie stracić zawartości ? Skąd wziąć tak starą wersję miui żeby spróbować zainstalować ? Liczę na szybką pomoc, zostałem bez dostępu do danych, które są mi potrzebne w pracy.
Netoper Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 Jakby co to chyba o ten rom chodzi ?https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/pissarro/weekly/22.10.26/Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
dexbiker Opublikowano 19 Marca 2024 Autor Opublikowano 19 Marca 2024 (edytowane) Tylko to jest do Redmi, ja potrzebuję Mars. Problem mi się pogłębił, wybrałem w zakładce zamontuj te pozycje, które były na czerwono powyżej i zrobiłem restart, teraz wisi w fastboot i nie mogę wejść do recovery nawet. EDIT: Jako, że potrzebuję bardzo działającego telefonu to próbuję coś walczyć sam i wygląda to tak, że podpinam w fastboot do komputera, otwieram cmd w katalogu z twrp i systemem (znalazłem jeszcze stare pliki na komputerze) wpisuję: fastboot.exe -w po czym fastboot.exe boot twrp.img wyświetla przez chwilę Sending 'boot.img' <196608KB> co się kończy FAILED <status read failed <too many links>> fastboot: error: command failed EDIT 2: Czy erasing userdata zrobiło totalny wipe urządzenia ? Edytowane 19 Marca 2024 przez dexbiker
dexbiker Opublikowano 19 Marca 2024 Autor Opublikowano 19 Marca 2024 Ktoś jest w stanie nakierować na rozwiązanie ? Telefon jest widziany w adb, ale nie przyjmuje twrp. Zablokował się bootloader ? Padła pamięć ?
grzegorz.lki Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 8 godzin temu, dexbiker napisał(a): zrobiłem wipe ale Jak już i tak wyczyściłeś dane to zrób wgranie oryginalnego ROM przez MiFlash bez blokowania Bootloader, a potem dopiero TWRP i Xiaomi.eu. Format przez MiFlash przywróci do fabrycznej wersji partycje
dexbiker Opublikowano 19 Marca 2024 Autor Opublikowano 19 Marca 2024 Miałem na myśli wipe cache itd, bez data Później co prawda robiłem fastboot.exe -w; kilka razy nic się nie działo aż do tego co na ostatnim screenie gdzie wyskoczyło Erasing "userdata" OKAY (1.685sek), tylko czy chodzi w tym o wszystkie dane czyli zdjęcia itd czy tylko systemowe ?
grzegorz.lki Opublikowano 19 Marca 2024 Opublikowano 19 Marca 2024 Powinni usunąć aplikacje i dane aplikacji oraz ustawienia ale dopóki nie dostaniesz się do podejrzenia pamięci to nie będziesz wiedział w 100%. A czemu to TWRP próbujesz wgrać przez ADB i SDK? Sprawdź tu https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ I wykonaj polecenia jak jest napisane. Może pójdzie . Lub spróbuj wgrać przez fastboot ostatnią wersję stable. Tylko piszesz że masz MI 11 Pro a potem że MARS. Pod mi 11 pro widnieje nazwa kodowa STAR https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.13.0.TKACNXM_v14-13.zip
dexbiker Opublikowano 19 Marca 2024 Autor Opublikowano 19 Marca 2024 Tak, rzeczywiście mam star. Próbuję to zrobić przez adb bo kiedy instalowałem ten rom po raz pierwszy w 2022 to tak wyglądała procedura instalacji na mi11, mając nadzieję że uda mi się wrzucić jeszcze raz ten sam rom i wszystko będzie po staremu w telefonie.
dexbiker Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Opublikowano 20 Marca 2024 Sprawdzony stan bootloadera Mi Flash Unlock - odblokowany Wrzucony soft przez Mi Flash z clean all - na końcu około 10 min procesu komunikat succes, telefon się uruchamia ale nadal do boot loopa z mignięciem zielonego ekranu Kiedy jest w fastboot mogę zrobić fastboot.exe boot twrp.img, wstaje do recovery ale nie montuje dysku na komputerze, nie mogę wrzucić nic na telefon, podczas wczorajszych prób jeszcze otwierał mtp ale skopiowanie nie było możliwe, windows pokazywał, że coś się wysyła ale trwało to i nie było transferu ani czasu ukończenia. Czy to oznacza konieczność wizyty w serwisie czy mogę jeszcze coś zrobić ?
Netoper Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 Fona masz z CN czy z Eu?Wrzuć przez miflash któryś fabryczny rom w zależności do rynku z którego masz fona: CN lub Global (Mi, EEA)Zwracaj uwagę żeby nie zablokować BL.I na 1000% upewnij się który masz model (kod) telefonu żeby odpowiedni rom pobrać/wgrać.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi