Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Urządzenie źle nalicza dystans i ilość zrobionych kroków podczas włączonego GPS, dzieje się to przy prowadzeniu wózka. Wartości są zaniżane co najmniej o połowę. Zrobione mam np. 5km a pokazuje zaledwie 2km+ (dzieje się to za każdym razem). Dodatkowo wyniki z aplikacji synchronizują się z apka po kilku dniach.Odświeżanie apki, reset zegarka, odinstalowanie apki, sparowanie na nowo urządzeń nic nie pomogło. Jeszcze jednym minusem jest nie dodawaniem ilości zrobionych kroków, podczas wl treningu na tel., nie zostały one dodane w aplikacji i zaliczone do dziennych statystyk , ani nie zostały pokazane na smartwatchu . Tak wiem, że i tak najważniejsze są te kroki zrobione realnie :D. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje? Z góry dzięki za wszelkie sugestię.

Opublikowano

Mam ten sam problem, więc nie tworze nowego tematu tylko się podpinam tutaj. Żona ma ten sam model i tez w szczególności na spacery z wózkiem. GPS tragicznie zlicza dystans. Ja mam gts 2 i pomiar jest w granicy błędu 200-300m na 6km. U niej jest to 1-2km albo i więcej na 6km. Myśleliśmy że to jakaś trefna sztuka więc wymieniliśmy ją na inna ale problem jest ten sam. To jakiś problem z oprogramowaniem i jakąś aktualizacją czy one tak mają? Myślę żeby go oddac i jednak cos innego kupić.