Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Note 12 Pro 5g - brak 5G PLAY

Pytanie

Opublikowano

Cześć. 

Na samym początku chce napisać, że zanim założyłem wątek szukałem odpowiedzi na moje pytanie i znalazłem to:

mam bardzo podobny problem z Note 12 pro 5g.

A raczej mam na połowie telefonów. Mam drugi dokładnie taki sam telefon, kupiony u tego samego sprzedawcy, z kartą SIM od tego samego operatora z dokładnie takiego samego abonamentu. Na jednym telefonie 5G działa i wykręca super prędkości, na drugim jednie LTE+. Więc wątek o braku kompatybilności modemu raczej odpada. Konsultowałem też to w salonie PLAY - musi działać. 

Sprawdzałem opcje sieci, ustawiłem wszystko tak smamo jak w tym drugim działającym telefonie. Nie pomogło. 

Możliwe że trzeba coś przestawić w jakimś "ukrytym menu"? :) ale nie mam kompletnie pomysłu od czego zacząć. 

Może ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? 

Dzięki wielkie :) 

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Konrad Jeznach napisał(a):

Cześć. 

Na samym początku chce napisać, że zanim założyłem wątek szukałem odpowiedzi na moje pytanie i znalazłem to:

mam bardzo podobny problem z Note 12 pro 5g.

A raczej mam na połowie telefonów. Mam drugi dokładnie taki sam telefon, kupiony u tego samego sprzedawcy, z kartą SIM od tego samego operatora z dokładnie takiego samego abonamentu. Na jednym telefonie 5G działa i wykręca super prędkości, na drugim jednie LTE+. Więc wątek o braku kompatybilności modemu raczej odpada. Konsultowałem też to w salonie PLAY - musi działać. 

Sprawdzałem opcje sieci, ustawiłem wszystko tak smamo jak w tym drugim działającym telefonie. Nie pomogło. 

Możliwe że trzeba coś przestawić w jakimś "ukrytym menu"? :)ale nie mam kompletnie pomysłu od czego zacząć. 

Może ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? 

Dzięki wielkie :)

w zasadzie co do przestawiania to masz dwa menu ... a nawet trzy jeśli doliczyć opcje programisty (developer options - tam są opcje co agregacji pasm 5g - chyba w network debugging) jedne to w ustawieniach karty SIM czyli preferowany tryb sieci - u mnie w T-Mobile działa to dobrze - tzn przy dolnym ustawieniu jest LTE a na górnym wskakuje 5g ... ukryty dostęp do ustawień sieci GSM masz jak wejdziesz w informacje o telefonie potem w szczegółowe i trzeba kilka razy poklikać na polu z informacją o pamięci dyskowej - wtedy tam możesz sobie sam poustawiać preferowane rodzaje połączeń - też włączyć i wyłączyć modem GSM ... czy coś jeszcze jest to nie mam pojęcia 🙃

Screenshot_2024-02-12-16-30-20-370_com.android.phone.jpg

Screenshot_2024-02-12-16-34-47-606_com.android.phone.jpg

Edytowane przez Master