Skocz do zawartości

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam problem z migającym ekranem w poco X6 pro 5g. Problem objawia się tym, że po dotknięciu ekranu, wyświetlacz nawet nie rozjaśnia, ale wybiela się, staje się mglisty, mleczny. Po około 2 sekundach bezczynności wracaja kolory. I tak w kółko po ponownym dotknięciu. Czasami mignie tak parę razy bez dotykania ekranu. Jest to o tyle problematyczne do jakość wyświetlania się pogorszą. Brakuje czerni. Nie ma znaczenia czy jest włączona automatyczna jasność, tryb ciemny czy ochrona oka. Na razie radzę sobie tak że jasność ekranu obniżam poniżej około 50%. Wtedy jest to niezauważalne, ale jak dam więcej to już jest to bardzo widoczne. 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

To się nagle stało np po aktualizacji czy po zainstalowaniu jakiejś aplikacji, czy od nowości?
No bo jedno z dwojga, albo zakrzak w systemie i być może reset do fabrycznych pomoże, albo usterka sprzętowa i trza na serwis/gwarancję.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Telefon mam od 2 tygodni. Po uruchomieniu nie zwróciłem uwagi, ale pewnie bym zauważył. Potem instalowałem aplikacje jedna za drugą i teraz nie jestem w stanie tego określić. Pewnie za niedługo spróbuję ustawienia fabryczne, ale szkoda mi tej pracy, która wykonałem żeby wszystko po instalować.

• 0
Opublikowano
10 minut temu, Adam Kot napisał(a):

Telefon mam od 2 tygodni. Po uruchomieniu nie zwróciłem uwagi, ale pewnie bym zauważył. Potem instalowałem aplikacje jedna za drugą i teraz nie jestem w stanie tego określić. Pewnie za niedługo spróbuję ustawienia fabryczne, ale szkoda mi tej pracy, która wykonałem żeby wszystko po instalować.

w sumie trochę nie masz wyjścia ... chyba że będziesz po kolei każda apke wywalać i sprawdzać czy to coś dało ... jak dojdziesz do zera i problem dalej będzie zostaje już tylko przywrócenie do ustawień fabrycznych ... a jak to nie pomoże to albo odsyłać gwarancyjnie albo ewentualnie jeszcze wrzucić nowy / inny system (tyle że musisz wcześniej zrobić unlocka ... tylko pamiętaj żeby po wygraniu nie blokować z powrotem ...)