Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS1.0.2.0.ULIMIXM dla telefonu Xiaomi 12 Lite (nazwa kodowa taoyao). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_TAOYAO_OS1.0.2.0.ULIMIXM_os1-14.zip/download ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. 2
Dudek600 Opublikowano 1 Lutego 2024 Opublikowano 1 Lutego 2024 Używam od kilku godzin - na ten moment nie zauważyłem żadnych błędów. Jedynie musiałem dać mu chwilę po aktualizacji, żeby się rozbujał - ale poza tym ogólny feeling z HyperOS na plus. Mam wrażenie, że po aktualizacji zmniejszył się trochę drenaż baterii. Co prawda nie zdążyłem przetestować wszystkich funkcji, więc jeżeli będą jakieś problemy, to to jeszcze wyjdzie w praniu. Na ten moment polecam!
Netoper Opublikowano 2 Lutego 2024 Opublikowano 2 Lutego 2024 Tak przez ciekawość, jak w ciągu kilku godzin wyczułeś, że jest mniejszy drenaż, używasz jakiejś apki monitorującej?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Dudek600 Opublikowano 3 Lutego 2024 Opublikowano 3 Lutego 2024 21 godzin temu, Netoper napisał(a): Tak przez ciekawość, jak w ciągu kilku godzin wyczułeś, że jest mniejszy drenaż, używasz jakiejś apki monitorującej? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Nie używam, zwykła obserwacja. Po prostu łączny czas i godziny używania telefonu wyglądają u mnie od poniedziałku do piątku bardzo podobnie i mniej więcej o podobnych godzinach wyskakuje mi komunikat o niskim poziomie naładowania baterii. Tamtego dnia używałem telefonu na pewno intensywniej bo oprócz samego spotify/yt w tle sprawdzałem co się zmieniło w stosunku do MIUI, a pisząc tamten komentarz widocznie odnotowałem jakąś zauważalną różnicę w stanie baterii. Po trzech dniach nadal podtrzymuję, że bateria wytrzymuje trochę dłużej niż na MIUI - jest to po prostu odczuwalne. 1
kozseb Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 X12L wgrałem z TWRP i go podmienił na standardowego recovery. Po wgraniu TWRP nie działa dotyk w TWRP, po uruchomieniu wraca do standardowego. Znalazłem błąd przy zmianie czcionki. Nie pokazuje prawidłowej nazwy czcionki tylko standardową nazwę (MiSans) Reszta na tą chwilę wydaje się być prawidłowo.
Netoper Opublikowano 5 Lutego 2024 Opublikowano 5 Lutego 2024 Z TWRP to błąd... TWRP, trzeba czekać/szukać nowej wersji.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi