Spidxer Opublikowano 27 Stycznia 2024 Opublikowano 27 Stycznia 2024 Witam wszystkich. Jak w temacie, mam pytanko jak wyłączyć 5g w hyperos i przełączyć tylko 4G dziękuję za odpowiedź
Master Opublikowano 27 Stycznia 2024 Opublikowano 27 Stycznia 2024 3 godziny temu, Spidxer napisał(a): Witam wszystkich. Jak w temacie, mam pytanko jak wyłączyć 5g w hyperos i przełączyć tylko 4G dziękuję za odpowiedź najlepiej w ustawieniach SIM - tam wejdź w kartę i będziesz mieć preferowany typ sieci - zmieniasz i masz maks LTE / 4g ...
Marekglogow Opublikowano 30 Stycznia 2024 Opublikowano 30 Stycznia 2024 (edytowane) Dobry sposób na wydłużenie baterii, 5g leci szybko w dół. Edytowane 30 Stycznia 2024 przez Marekglogow
Master Opublikowano 30 Stycznia 2024 Opublikowano 30 Stycznia 2024 40 minut temu, Marekglogow napisał(a): Dobry sposób na wydłużenie baterii, 5g leci szybko w dół. też nie korzystam z 5g - ale sprawdzałem - i działa ... to zużycie wynika z tego że modem musi pracować z większą mocą bo zakładam że sieć 5g korzysta z wyższych częstotliwości o niższym realnym zasięgu i przy większych odległościach od wieży jest słabszy zasięg ... mi 4g wystarczy w zupełności tym bardziej że głównie i tak korzystam z wifi ... no ale dobrze mieć możliwość przestawienia ... 🙃 każdy sobie skonfiguruje jak mu odpowiada ... ogólnie to bateria jest luks - w porównaniu do mi 11 to trzyma rewelacyjnie ...
Marekglogow Opublikowano 30 Stycznia 2024 Opublikowano 30 Stycznia 2024 9 godzin temu, Master napisał(a): też nie korzystam z 5g - ale sprawdzałem - i działa ... to zużycie wynika z tego że modem musi pracować z większą mocą bo zakładam że sieć 5g korzysta z wyższych częstotliwości o niższym realnym zasięgu i przy większych odległościach od wieży jest słabszy zasięg ... mi 4g wystarczy w zupełności tym bardziej że głównie i tak korzystam z wifi ... no ale dobrze mieć możliwość przestawienia ... 🙃 każdy sobie skonfiguruje jak mu odpowiada ... ogólnie to bateria jest luks - w porównaniu do mi 11 to trzyma rewelacyjnie ... Dokładnie tak, zgadzam się z Tobą w 100%, ale pomijając baterie i wiek, to mi11 było super, nawet trochę myślałem nad zmianą z 11 na ultra, ten ich mały ekranik przy aparatach robił zdziwienie u ludzi, którzy kochali jabłko i galaktyki:)
Master Opublikowano 30 Stycznia 2024 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Teraz, Marekglogow napisał(a): Dokładnie tak, zgadzam się z Tobą w 100%, ale pomijając baterie i wiek, to mi11 było super, nawet trochę myślałem nad zmianą z 11 na ultra, ten ich mały ekranik przy aparatach robił zdziwienie u ludzi, którzy kochali jabłko i galaktyki:) a to masz rację ... znajomy który dostał ode mnie mi 11 jest super zadowolony ... ja osobiście liczylbym na podobny design np w mi 14 ultra - ale patrząc co było w przeciekach (zamierzonych lub nie) to raczej będzie powtórka z 13 ultra ... 11 ultra jest tu chyba niedoścignionym wzorem ...
anemusek Opublikowano 1 Marca 2024 Opublikowano 1 Marca 2024 Poza n77/n78 czy plusowym n38/n41 5G w PL działa na tych samych częstotliwościach co LTE i kiedyś 3G (refarming częstotliwości). Tam jest inny sposób zarządzania transmisją na kanał co wymaga większej mocy. Ogólnie w większosci modeli na rynku (Xiaomi również) jest tryb "oszczędzania 5G", który sam przełącza w tryb niższego zużycia (zazwyczaj LTE) gdy nie korzysta się z maksymalnych obciążeń (np streamingu).
Rekomendowane odpowiedzi