Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Marek colo napisał(a):

Witam jest może jakiś nie oficjalny rom do Mi11Ultra godny polecenia

oczywiście Xiaomi eu ... wbijaj w pobierz - tam stabilna albo rozwojowa i jedziesz ... ewentualnie zaczekaj aż będzie hyperos dla tego modelu (do 11tek ma być z tego co pamiętam ...)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Marek colo napisał(a):

Polecisz cos fajnego

panie Kolego - no tu opcje są dwie - mamy wersję tzw. stabilną i wersję rozwojową (niektórzy piszą że to tzw. niestabilna ale guzik tam wiedzą ...) w każdym razie dla mi 11 trzeba patrzeć po datach i wersjach - co kiedy wyszło - np. ostatnio były wypuszczone nowe wersje stabilnych ale to bardziej pod kątem wrzucania magiska i modułu dla płatności Googla ... czyli wersja stabilna może być sporo starsza niż rozwojowa - i jeśli nie korzystasz z płatności Googla a i nie chcesz bawić się w roota - to lepiej wrzucić sobie ostatnia wersję rozwojową niż sporo starsza stabilna ... i wtedy sobie spokojnie poczekać aż wyjdzie już nowa edycja hyperos i zrobić po prostu sobie update - bez konieczności reinstalacji całego systemu na czysto ... dostępne teraz stabilne i rozwojowe dla mi 11 są jeszcze na andku 13 (tzw. miui 14) a ta wersja na hyperos będzie już na andku 14 - tyle że jeszcze Xiaomi jej nie wypuściło ... tez trzeba poczekać aż Xiaomi eu to ogarnie i wypuści w tej swojej wersji ...

tu masz wersję stabilną 

https://miuipolska.pl/pobierz-miui-stabilne/mi-11-ultra-mi-11-pro-stabilna/

a tu rozwojowa

https://miuipolska.pl/download/mi-11-ultra-mi-11-pro/

zobacz też dobie tematy dla tych wersji - wejdź na forum w mi 11 / pro / ultra i tam będziesz mieć dział modyfikacje systemowe - można popatrzeć co tam piszą odnośnie tych wersji i ewentualnie podpytać ...

https://miuipolska.pl/forum/forum/710-modyfikacje-systemowe/

instalacja romów jest prosta - podstawowy warunek to tzw. unlock - jeśli tego nie masz to nawet nie zaczynaj dalej tematu ... a jak to masz to już zostaje tylko uruchomić telefon w trybie fastboot + wrzucić sterowniki adb (telefon musi być widoczny w systemie jako android bootloader interface) i no i po rozpakowaniu paczki z romem masz tam pliki wykonywalne np. clean install czy update - przy pierwszej instalacji bierzemy clean install with format - a potem przy aktualizacjach analogicznie walimy plikiem update ... są tu też poradniki to możesz sobie poczytać co i jak ... to tak na szybkiego pisałem 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano
12 minut temu, Marek colo napisał(a):

co zrobic aby zainstalowac modyfikowaną na oficjalną

wywalasz oficjalna ... wybierasz wtedy skrypt clean install with format - to będziesz miał jak rozpakujesz paczkę z romem - masz wtedy na czysto postawiony system - warunkiem jest to co pisałem - czyli unlock telefonu (tzw. bootloader) inaczej nie masz możliwości wgrania niczego innego ...