Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Redmi 9A z rom-em V12.0.15.0.QCDIDXM na Android 10.0 . Widzę że jest dostępna wersja V12.5.7.0.RCDRUXM Android 11.0 Fastboot . Czy będą jakies problemy jak wgram wyższą wersje androida oraz czy w tej wersji mozna zablokować bootloader.

Pozdrawiam

Opublikowano
19 minut temu, FromWP napisał(a):

Chcesz miec ruski rom?

A ma to jakieś większe znaczenie. Mam nadzieję że język polski uruchomie ?

Opublikowano
14 minut temu, kkku napisał(a):

A ma to jakieś większe znaczenie.

Jakieś ma. Dla Rosji Xiaomi daje dodatkowe usługi. Języki chyba są takie same jak w innych globalach. Ja bym tego nie instalował.

Opublikowano
5 minut temu, FromWP napisał(a):

Jakieś ma. Dla Rosji Xiaomi daje dodatkowe usługi. Języki chyba są takie same jak w innych globalach. Ja bym tego nie instalował.

Czyli rozumie że jest to mozliwe. Teraz pytanie czy moge zablokować bootloader po wgraniu nowego romu bo podobno przy wersji chinskiej niezalecane jest

Opublikowano

Teraz ma chyba rom na Indonezję, jak masz zablokowany bl i działa to prawdopodobnie i na rosyjskim będzie można zablokować. Ale 100 procentowej pewności nie mam. Nie słyszałem żeby ktoś taki rom u nas wgrywał.

Opublikowano

Witam ponownie.

Wersja rosyjska zainstalowana. Nawet zablokowałem boodloader i jest wszystko ok. Dodaje kilka screenów. Z ciekawych rzeczy to możliwość rozszerzenia pamięci ram o wirtualne 0.5Gb. ale brak możliwości nagrywania rozmów :(

Chce jeszcze zrobić roota ale robiłem już kilka poradników do mojego modelu i mam problem z wgraniem TWRP tzn fon nie wstaje po flashu albo mieli i po paru resortach wchodzi do androida w zależności od poradnika. Jeśli ma ktoś sprawdzony TWRP to proszę o namiary i info z którym miui zatrybil bo to chyba też ma znaczenie.

Pozdrawiam

Kkku

received_884985123020779.jpeg

received_182592368271014.jpeg

received_1042829983623611.jpeg